Het Culinary Team the Netherlands heeft in Luxemburg 2 medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary World Cup 2022. Maandag won het Nederlandse team op het onderdeel “Chefs Table” al brons. Woensdag won het team tijdens het onderdeel Hot Kitchen een zilveren medaille. De Culinary Worldcup in Luxembourg is de toonaangevende landenwedstrijd die iedere 4 jaar georganiseerd wordt door Worldchefs, Vatel Luxembourg en LuxExpo.
Dit jaar waren er 15 zogenaamde “National Teams” die in 5 dagen deelnamen aan de diverse wedstrijdonderdelen. Voor het eerst sinds 2020 werden deze wedstrijden weer georganiseerd en was het ook een grote hereniging van chefs uit de hele wereld. Het Culinary Team The Netherlands is onderdeel van het Gastronomisch Gilde en doet al vele jaren mee in de top van de internationale wedstrijden. Het afgelopen jaar heeft het team hard getraind op deze twee wedstrijdonderdelen en deze inspanning heeft zich uitbetaald. Het team bestaat uit enthousiaste chefs die een kick krijgen van wedstrijdkoken en dit al vele jaren met veel plezier doen. Dit jaar mocht het team ook enkele nieuwe jonge chefs verwelkomen in het team waardoor er een volledig team op de wedstrijden stond.
De volgende wedstrijden staan gepland voor 2024. De Culinary Olypmics vinden plaats in februari 2024 in Stuttgart.
Bert van Manen, Team Manager van het Culinary Team is trots op zijn jongens: “Ze hebben keihard moet knokken voor deze medailles na ruim 3 jaar zonder wedstrijden; dan is dit echt een heel mooi resultaat zeker gezien het beperkte budget van ons team ten opzichte van de andere landen.”
Dennis van den Beld, keukenchef van het team is blij met de resultaten. “Dit was geen makkelijk jaar voor ons maar we hebben ons er goed doorheen geslagen als team en ik ben trots op dit resultaat en op ons team.”
Hans Everse, president van het Gastronomisch Gilde is enorm trots op het Nederlandse Team. “Deze jongens steken ieder vrij uur in het team om te trainen en deze medailles zijn hun erkenning hiervoor.”
Het Nederlands team is altijd opzoek naar partners om deelname aan deze wedstrijden mogelijk te maken. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het Gastronomisch Gilde.
Het Nederlands team bestaat uit:
Waldrik Kremer
Team Manager
Sogno Catering
Bert van Manen
Team Manager
Chef-consulting
Alfred van Dijk
Teamchef
Restaurant Het Oude Dykhuys
Dennis van den Beld
Kitchenchef/Pastrychef
Hotel Landgoed Het Roode koper
Tom Lamers
Chef
Restaurant Het Koetshuis
Davy Roord
Chef
Restaurant Dorset
Marco van der Wijngaard
Chef
Restaurant ’t Amsterdammertje
Sebastiaan Pals
Chef/pastry
Restaurant De Librije
Ruben van Zanten
Chef
Restaurant élevé
Gerben de Lange
Junior
Hotel Landgoed Het Roode koper
Fotocredits het Nederlands team: Charlotte Mauritz/Annoncé Management
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.