Aan de Linnaeuskade in Amsterdam vieren de ‘Latin vibes’ hoogtij met de komst van Moche. Het recent geopende restaurant wil gasten het beste laten proeven van Peru. Chef Christian Motte kookt zoals hij voor familie en vrienden kookt: van ceviches en tiradito’s, tot aan eend, met miso geglazuurde spitskool of ‘boneless chicken’ in rocoto marinade.
Peruaanse gastronomie
Moche neemt de gast mee op een culinaire reis door het veelzijdige Peru met kleurrijke ingrediënten, smaakcombinaties en stimulerende texturen. Typisch Peruaanse producten zoals chilipepers, (zoete) aardappel, maïs, quinoa en fruit worden gemixt met Hollandse vis of vlees en lokale groenten en kruiden. Op de compacte, wekelijks wisselende kaart is bewust gekozen voor vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en twee toetjes. Alle gerechten zijn om te delen, zo is er nog meer te proeven.
MOCHE, uitvinders van ceviche
Moche verwijst naar de precolumbiaanse beschaving, die tussen de eerste en achtste eeuw na Christus bloeide aan de noordkust van Peru. Ze stonden bekend om hun uitzonderlijke artistieke vaardigheden, geavanceerde landbouwpraktijken en verfijnd aardewerk. Maar ook om hun bloeiende maritieme economie en tijdens het vissen kwamen ze op het idee om hun vers gevangen vis te ‘garen’ in het sap van Peruaanse passievruchten. Het garen in citrusvruchten gebeurde pas later toen de Spanjaard Columbus voet aan wal zette in Peru.
Christian brengt de Moche-geschiedenis en Peruaanse traditie naar onze borden met een eerbetoon aan de ceviche. Vandaar ook de versmelting op de gevel van Modern Ceviche tot Moche. Hij laat zijn gasten de rijke smaken van het Peru uit zijn jeugd proeven, vertaald naar het heden. Hij heeft in 2019 het fine dining restaurant NAZKA mede-opgericht en uitgebreide, internationale ervaring opgedaan in Londen, Dubai en Genève, bij onder meer Andina, Sr Ceviche, Inka en Alma.
”Voor mij is de essentie van Peru diversiteit. De Peruaanse keuken draagt uit wie ik ben, een jongen uit Lima die ’t allerbeste opzuigt uit allerlei culturen die hij op zijn pad tegenkomt. In Peru komen zoveel invloeden samen. Bij Moche komen al mijn ervaringen, ideeën en reizen samen.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.