Restaurant De Harmonie 23 uit Michelingids overgenomen

Auteur: Redactie
Overname 2 december 2025
Restaurant De Harmonie 23 uit Michelingids overgenomen

Restaurant De Harmonie 23 in Rotterdam wordt voortgezet door een nieuw duo. Sander Semplonius en Floor van Hees willen net als hun voorgangers niets liever dan maximaal laten verwennen.

Dat zij door de huidige eigenaren Marco Somer en Sabine Kromkamp als eersten zijn gepolst om De Harmonie 23 over te nemen, dat beschouwen ze niet alleen als een heel grote eer maar bovenal als een once in a lifetime experience. "De Harmonie 23 is met recht een parel. Een gemoedelijk, huiselijk en tegelijkertijd stijlvol restaurant in een karakteristiek pand. Wij zijn hier op onze plek”, zegt Floor van Hees.

Waarom Marco Somer en Sabine Kromkamp De Harmonie 23 aan Sander Semplonius en Floor van Hees wilden overdragen? Omdat zij in dit duo geloven. Semplonius en Van Hees zijn in staat met dezelfde energie en liefde, die al drie decennialang in De Harmonie 23 is gestopt, de kwaliteit te waarborgen.

Na de overname

Na de overname die op 1 januari 2026 officieel wordt bekrachtigd wacht De Harmonie 23 dan ook geen enorme koerswijziging. "Gaandeweg zullen we aan het interieur een kleine eigen touch geven. Maar de sfeer zal zeker niet radicaal anders worden. Denk eerder aan een ander kleurtje", aldus Van Hees.

De wijnkaart gaan de nieuwe exploitanten iets uitbreiden. En de gerechten zullen in een ander jasje worden gestoken. Sander Semplonius: "Ik heb een eigen kookstijl. Ik houd niet van overdrijven. Drie, vier items op een bord, en die tot in de perfectie bereiden. Wat je ziet, moet je proeven. Ik kook daarom vrij strak, en ik kook tamelijk licht. Liever een heldere jus dan een dikke saus. De kookstijl van Marco en die van mij ligt niet mijlenver uit elkaar. We zijn allebei Frans georiënteerd. Bovendien blijven alle medewerkers, inclusief keukenchef Winne Cheng, aan De Harmonie 23 verbonden. We gaan het dus niet radicaal anders doen. En ja, dat kunnen we alvast verklappen, we houden het 23-gangenmenu erin.”

Na de overname krijgt De Harmonie 23 eigen brood. Met hulp van zijn schoonvader Ton van Hees die een luxe bakkerij runt in het Brabantse Oud-Gastel gaat Sander Semplonius gaat zelf brood bakken. De prijzen houden ze bewust hetzelfde. Floor van Hees: "De kracht van De Harmonie 23 is dat de lunch en het diner er de prijs echt waard is. De verwachtingen worden er altijd overtroffen, dat hoor je en lees je overal terug.”

Overdracht

Tussen 1 en 9 januari 2026 is De Harmonie 23 in verband met de overdracht gesloten.

Sander Semplonius (31) begon zijn carrière in kasteel Engelenburg in Brummen. Werkte vervolgens bij Vinkeles (2 Michelinsterren) en Vermeer (destijds 1 Michelinster) in Amsterdam. De laatste vier jaar was hij de rechterhand van Jan van Dobben van restaurant Amarone (1 Michelinster). Floor van Hees (31) heeft zich het gastvrijheidsvak eigen gemaakt in De Harmonie 23 en in Amarone.

Overig nieuws