Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten.
Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen meer dan waar kunnen maken. Restaurant Hemingway had de ambitie om een Bib Gourmand in de wacht te slepen en we kregen zoveel meer dan dat. Het hele team is euforisch, geweldige prestatie van zowel de witte als de zwarte brigade.
Chef Sander Doggen:
“Hard werken wordt beloond en we zijn groot geworden door klein te blijven.”
De chef vervolgt: "Het gaat bij ons om stabiliteit, dat uit zich bijvoorbeeld in Grand Hotel de Draak het oudste hotel van Nederland dat ruim 600 jaar bestaat. We staan nu vermeld in de Bib Gourmand 2017 gids en volgend jaar gaan we ook voor een vermelding in de Gault & Millau en Lekker 500 gids en we zullen er alles aan doen om dit voor de komende 600 jaar vast te houden. Passie gaat nu eenmaal nooit met pensioen."
"De onderscheiding vanuit Michelin is voor ons als restaurant een hele eer, een kroon op het werk en het product dat we hebben weggezet in Bergen op Zoom. We zullen elke dag ons stinkende best blijven doen om onze gasten in de watten te leggen. Onze verwachting is dat Bergen op Zoom nog veel meer kan betekenen voor Culinair Nederland, de potentie is er en de streekproducten van de Brabantse Wal staan als een huis."