Restaurant Pesca Amsterdam verdeelt bijna 40.000 euro onder het team

Auteur: Redactie
Ondernemen Financieel 23 april 2024
Restaurant Pesca Amsterdam verdeelt bijna 40.000 euro onder het team

Het initiatief van winstdeling van visrestaurant Pesca in Amsterdam, gestart in 2017, kan weer voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis plaatsvinden. Na een periode van veerkracht en herstel deelt het restaurant opnieuw winst met het team, ditmaal een bedrag van bijna 40.000 euro.

Het implementeren van een innovatief personeelsbeleid heeft geleid tot de invoering van de winstdeling. Met dit beleid, gericht op het creëren van een vast team waarin ‘ownership’ en passie centraal staan, heeft Pesca niet alleen een hechtere werkcultuur ontwikkeld, maar heeft Pesca ook de motivatie en betrokkenheid van het team aanzienlijk vergroot.

"Sinds de introductie van deze visie hebben we ingezien hoe essentieel het is om goed voor het team te zorgen", legt Sallaerts uit. "In een veeleisende sector als de horeca, waar gastvrijheid de sleutel is tot succes, is ons team de grootste waarde binnen het bedrijf. Door hen te betrekken bij het succes van Pesca, merken we niet alleen een vermindering van ziekteverzuim en langere dienstverbanden, maar ook een verhoogd niveau van enthousiasme en betrokkenheid bij het werk. Dat is toch te gek?"

Gewaardeerd en ondersteund

De Jong: ‘‘Pesca streeft ernaar een voorbeeld te blijven voor de horecasector door te laten zien hoe investeren in personeel kan leiden tot succes. Door het creëren van een werkomgeving waarin elke medewerker zich gewaardeerd en ondersteund voelt, bouwt het restaurant aan een reputatie van een bestemming waar gasten niet alleen komen voor heel goed eten, maar ook voor de sfeer die het Pesca-team creëert. Dat we nu, na alle matige jaren die we achter ons hebben, zo'n mooi bedrag met het team kunnen delen, maakt ons enorm trots. De restaurants zitten elke dag helemaal vol, en we zijn ervan overtuigd dat dit onderdeel is van dat succes."

Van afwasser tot chef, iedereen deelt mee in de winst, die wordt verdeeld op basis van gewerkte uren. Pesca Amsterdam doet dit niet voor het eerst: in voorgaande edities (2017 tot en met 2019) verdeelde het restaurant al eerder ruim 30.000 euro met het team.

Pesca opende in 2016 haar deuren in Amsterdam, eind 2022 werd de tweede vestiging in Rotterdam geopend. In 2024 groeit Pesca met een locatie in Hamburg, Duitsland en in Nice, Frankrijk. Bij Pesca in Rotterdam (nu een jaar open) viel nog geen winst te verdelen. Het eerste jaar werd daar ‘breakeven’ gedraaid. Over 2024 wordt wel winstdeling verwacht.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws