Restaurant Wolfslaar, gevestigd op het historische Landgoed Wolfslaar in Breda, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 2000 door Ton Pinxten en Edwin Raben samen met chef-kok Maarten Camps is het restaurant uitgegroeid tot een culinaire hotspot in Breda.
In de afgelopen 25 jaar heeft Restaurant & Landhuis Wolfslaar een reputatie opgebouwd van verfijnde gastronomie, gastvrijheid en beleving. In 2005 ontving Restaurant Wolfslaar voor het eerst een Michelinster en in 2007 werd Maarten Camps benoemd tot SVH Meesterkok. Er volgde een grondige verbouwing van het restaurant in 2010 en ook in het landhuis beleefde men talloze mooie momenten, waaronder de titel Trouwlocatie van het Jaar in 2023, 2024 én 2025. In 2022 nam een trouwe gast Wolfslaar over en volgde een tweede verbouwing van het restaurant. Uiteraard heeft Wolfslaar ook pittige tijden gekend, maar dankzij een betrokken team, trouwe gasten en een gedeeld geloof in kwaliteit bleven én blijven ze vooruitkijken.
Trots op het verleden, klaar voor de toekomst
Het team van Restaurant Wolfslaar, grotendeels jong en ambitieus, kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Recente vernieuwingen zoals een opgefrist interieur en een uitgebreide à la carte kaart tonen de voortdurende focus op innovatie en gastbeleving. Dit onderstreept de ambitie om zowel trouwe als nieuwe gasten te blijven verrassen. In een persoonlijke terugblik die te lezen is op de website van Restaurant Wolfslaar, beschrijft Camps de ontwikkeling van Wolfslaar als een reis vol passie, uitdagingen en groei. “De keuken was, is en blijft ons kloppend hart. Wat begon als een droom, is uitgegroeid tot een plek waar gasten zich thuis voelen en waar traditie en vernieuwing samenkomen.”
Culinair jubileumprogramma
Ter gelegenheid van het jubileum organiseert Restaurant Wolfslaar diverse speciale evenementen:
- Jubileummenu: Een speciaal samengesteld 25-jarig jubileummenu is dagelijks beschikbaar voor lunch en diner, waarin klassieke smaken en moderne technieken samenkomen.
- Culinaire tijdreis: Twee unieke diners waarbij chef-kok Maarten Camps gasten meeneemt op een reis door de culinaire geschiedenis van Wolfslaar en een prachtig 10-gangen menu kookt met iconische gerechten uit de afgelopen 25 jaar.
- Gastchef-diners: Samenwerkingen met gerenommeerde gastchefs, zorgen voor verrassende smaakcombinaties en bijzondere wijn-spijsbelevingen.
- Winacties: Gasten maken kans op 25 feestelijke prijzen tijdens hun bezoek aan het restaurant.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.