Restaurants grootste omzetdaling horeca

27 mei 2010
Restaurants grootste omzetdaling horeca

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de omzetdaling in de horeca over het eerste kwartaal van dit jaar het grootst is onder restaurants. Bij restaurants daalde de omzet met 7,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen met 2 procent. Het omzetvolume was 9,2 procent lager. De omzet van de horeca in zijn geheel was in het eerste kwartaal van 2010 bijna 6 procent lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzetkrimp ligt hiermee in de lijn met die van 2009. De prijzen stegen met 2 procent. Het omzetvolume kwam in het eerste kwartaal 7,6 procent lager uit dan een jaar eerder.

*Nu ook cafetaria's in de min*
Cafetaria’s realiseerden vorig jaar als enige horecabranche nog elk kwartaal een kleine omzetgroei. In het eerste kwartaal van 2010 daalde ook hun omzet en wel met 3 procent. De prijzen stegen gemiddeld 2,3 procent. Het omzetvolume van cafetaria’s daalde in het eerste kwartaal van 2010 met 5,2 procent.
Hotels deden het minder slecht dan vorig jaar. Desondanks daalde de omzet in het eerste kwartaal met 4,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Bij cafés was de volumekrimp het grootst, het omzetvolume daalde hier met 10,3 procent. Omdat de prijzen met 3,4 procent stegen kwam de omzetdaling voor cafés uit op 7,3 procent.


~Frank Lindner~

Overig nieuws