Scandinavische origine. Echt, puur en natuurlijk

Auteur: Redactie
Scandinavische origine. Echt, puur en natuurlijk

Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde. Dat geldt ook voor de horeca. Met de verschillende gasten in de zaak heb je als chef te maken met meerdere diëten, allergieën en wensen. Glutenvrij, lactosevrij, vega en vegan zijn het meest voorkomend als uitzondering vanuit de gast. Daarnaast is het thema duurzaam steeds belangrijker voor gasten. Waar komen de producten vandaan, hoe ga je om met plastic, met dierlijke producten vs plantbased?

Kosten relevant

Dit brengt complexiteit mee in de keuken en heeft invloed op de gerechten die je op je menukaart zet. De producten die je wilt gebruiken voor je gerechten moeten altijd goed van smaak zijn en ook qua functionaliteit hetzelfde zijn. Daarnaast is het kostenaspect zeer relevant, zeker nu de prijzen van grondstoffen en vaste lasten stijgen.

Lactose vrije opties

Als je kijkt naar zuivel dan zijn er meerdere opties als je geen lactose wilt. Bijvoorbeeld een vegan product gemaakt  van haver, echter is dit niet exact hetzelfde in smaak en functionaliteit (denk aan vetgehalte). Lactosevrije producten zijn dan ook vaak niet altijd 1 op 1 te vervangen als je wel de smaak en functionaliteit van zuivel wilt. Graag leggen we uit hoe Arla Pro met haar innovatieve productiewijzen en assortiment hierop inspeelt.

Wat is lactose en wanneer is een product lactosevrij?

Lactose wordt ook wel melksuiker genoemd omdat het in melkproducten voorkomt. Om lactose te kunnen verteren hebben we het enzym lactase nodig dat in de dunne darm wordt aangemaakt. Mensen die onvoldoende lactase aanmaken, kunnen melksuiker niet goed verteren, wat tot klachten kan leiden. Door het enzym lactase toe te voegen wordt in wezen de suiker voor verteert tot glucose en galactose. De melk bevat dan nog steeds het enzym, die dus daarna uitgefilterd wordt of als het product ook langer houdbaar moet zijn, wordt gepasteuriseerd.

Wij bieden zuivelingrediënten voor in de keuken zonder lactose. Deze hebben dezelfde smaak en functionaliteit als het reguliere product, met het gemak van lactosevrij. Gemaakt van melk van eigen koeien en zonder kunstmatige toevoegingen. Binnen ons lactosevrije assortiment hebben we producten zoals zuivel en drinkyoghurt maar ook ingrediënten zoals crème fraiche, kookroom en Griekse stijl yoghurt. Bijkomstig voordeel van de kookroom is dat deze ook langer houdbaar is dan ‘dagverse’ zuivel.

Passie voor foodprofessional

Arla Pro is de foodservice partner van Arla Foods, een coöperatie die eigendom is van boeren. Al meer dan 130 jaar werken wij samen in de gehele keten om zuivelproducten van kwaliteit te leveren. Met Arla Pro zetten we diezelfde passie en mentaliteit voort in onze producten die speciaal voor de food professional zijn gemaakt. We werken samen met chefs over de hele wereld om zo de juiste inspiratie en producten op het gebied van zuivel te kunnen bieden. Daarnaast helpen wij met informatie over belangrijke thema's zoals duurzaamheid, allergenen en waste management. Op een natuurlijke manier, zoals ook onze producten.

Duurzaamheid staat namelijk centraal in alles wat we doen en we werken elke dag hard om nieuwe manieren te bedenken om onze voetafdruk van de boerderij tot je bord te verkleinen. Klimaatverandering vormt een van de grootste uitdagingen waar de wereld vandaag de dag voor staat. Als we de opwarming van de aarde tot 1,5 graad willen beperken, zijn er aanzienlijke maatregelen nodig. Hierin hebben we de verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen en de negatieve invloed op het klimaat te verminderen.

Vanuit onze Scandinavische origine kiezen wij voor echt, puur en natuurlijk. Dit zie en proef je terug in onze producten. Met onze jarenlange ervaring in zuivel bieden wij een assortiment binnen lactosevrije, biologische en vegetarische oplossingen. Wij laten ons inspireren door de culinaire professional uit de gastronomie.

Arla Pro. Natuurlijke zuivelproducten voor de food professional.

 

 

 

Overig nieuws