Ruimtelijk, licht en hoofdzakelijk ronde tafels. Dat zijn de voornaamste resultaten van een verbouwing van ruim een maand bij Spetters in Breskens. Het restaurant van sterchef Laurent Smallegange heropent vrijdag 10 februari. "De uitstraling is fris en de zaak heeft meer comfort gekregen."
Zeven weken trok Laurent Smallegange uit voor de verbouwing van Spetters, het restaurant in de jachthaven van Breskens waarvan hij sinds 2011 eigenaar is.Met als resultaat een meer eigentijdse zaak met een frisse uitstraling die vijftig zitplaatsen telt. Laurent over de veranderingen: "Het donkere interieur is vervangen door lichte kleuren en de indeling is ruimtelijk. Door het gebruik van hoofdzakelijk ronde tafels neemt het comfort voor de gast toe."
De plafonds en het meubilair zijn vernieuwd, de vloerbedekking is vervangen door parket en er is andere (led)verlichting. "Na zes jaar als eigenaar vond ik deze verbouwing nodig", aldus de met één Michelinster bekroonde chef. "Restaurant Spetters voldoet nu beter aan de wensen van deze tijd."
Pop-up bistro
De heropening betekent het einde van Chez Laurent. Deze Franse pop-up bistro exploiteerde Laurent op de begane grond van het pand tijdens de periode van de verbouwing. "Chez Laurent heeft een mooi bestaan gehad en is zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet volgend jaar."