Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland College in Leeuwarden.
Chef-kok Aly Dioum van Ducasse Education beet het spits af met zijn masterclass ‘Culinairy Design with meat and Poultry’. Deelnemers waren niveau 4-studenten Gespecialiseerd kok (bbl: werken en leren) en hun leermeesters. Eén deur verderop volgden studenten van de nagelnieuwe dubbelopleiding Gastronoom/sommelier (ook bbl niveau 4) een aansluitende masterclass Wijn & Spijs, verzorgd door Wijnkoperij Henri Bloem.
Inspelen op vraag
Het waren de eerste masterclasses in de reeks Trends & Innovations, die Middelbare Hotelschool Friesland haar niveau 4-studenten aanbiedt. De school is daartoe een structurele samenwerking aangegaan met Ducasse; meer masterclasses volgen in de loop van dit studiejaar. Met het aantrekken van specialistische kennis speelt Middelbare Hotelschool Friesland in op de vraag naar goed opgeleide koks, sommeliers en patissiers in het hogere horecasegment. Ook leermeesters uit het bedrijfsleven deden met hun bbl-studenten mee aan de masterclasses.
Over Ducasse Education
Ducasse Education is het exclusieve opleidingsinstituut van de gerenommeerde topchef Alain Ducasse, eigenaar van meer dan twintig restaurants en negentien Michelinsterren wereldwijd. Middelbare Hotelschool Friesland is zeer verguld met de toch wel unieke samenwerking met Ducasse Education. Met de samenwerking wil de school werken aan een nog betere aansluiting van het mbo op het bedrijfsleven en haar studenten voorbereiden op een werkveld waarin zij breed inzetbaar zijn en excelleren in hun vak.
Foto: Friesland College/Els Wierenga