Top van Nederlandse restaurantwereld komt samen tijdens de Gault&Millau Awards

Auteur: redactie
Awards Gastronomie 29 januari 2024
Top van Nederlandse restaurantwereld komt samen tijdens de Gault&Millau Awards

Op 5 februari worden in TivoliVredenburg in Utrecht de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2023. De top van de Nederlandse restaurantwereld komt die dag samen om te ontdekken welke chefs en restaurants in de prijzen vallen. Daarnaast wordt de gloednieuwe Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Meer dan 850 geselecteerde restaurants zijn binnenkort terug te vinden in de gids en bijbehorende app. 2023 was een bewogen jaar voor ondernemers in de restaurantwereld. Het stond namelijk bol van veranderingen en de noodzaak om te blijven innoveren.

In het bewogen jaar 2023 ondergingen vele ondernemers in de Nederlandse restaurantwereld ingrijpende veranderingen. Sommige horecabedrijven zagen zich gedwongen hun deuren te sluiten, terwijl anderen juist het roer omgooiden en succesvolle aanpassingen doorvoerden. Het blijft van levensbelang om als ondernemers mee te gaan met de eisen van deze tijd. De snelheid waarin men bereid is om aan eisen, verwachtingen en behoeften te voldoen, bepaalt in hoge mate de kans op succes en vooruitgang. Tijdens de uitreiking en gidslancering op 5 februari wordt teruggeblikt op de betekenisvolle relatie tussen het veranderende restaurantlandschap en de invloedrijke Gault&Millau gids.

Plantaardige producten en Aziatische smaakmakers

De culinaire wereld toont zich altijd dynamisch, zowel op de werkvloer als op het bord. Kleine keukenteams en solisten kiezen voor vaste menu's met de focus op lokale producten. Duurzaamheid heeft dit jaar nog duidelijker haar weg gevonden naar de restaurantwereld, waar plantaardige producten en Aziatische smaakmakers steeds meer waardering krijgen. Het aanbod aan gerechten is verfijnd, gericht op lokaal en seizoensgebonden en tegelijkertijd door globalisering internationaler dan ooit tevoren. Deze verandering, beïnvloed door de historische, koloniale achtergrond en internationale focus, wordt steeds zichtbaarder in de Nederlandse gastronomie.

Waardevolle culinaire adressen

Gault&Millau blijft onvoorwaardelijk gericht op het gidsen van gasten naar de meest waardevolle culinaire adressen. Met meer dan 850 restaurants in de nieuwe 2024 selectie, maakt de gids zijn selectie toegankelijk via een gratis app en website. Stuk voor stuk zijn het bijzondere gastronomische plekken, die het volgens Gault&Millau absoluut waard zijn om te (her)ontdekken.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws