TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Auteur: David Bakker
Internationaal 11 november 2019
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bar haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met trots een tweede locatie aan. TOZI, dat in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is tevens geïnspireerd op de eetcultuur uit dit Italiaanse gebied. Met een prachtig zicht op de Koningslaan, de Willemsparkweg en het Vondelpark in de buurt, heeft TOZI alles in zich om de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oud-Zuid te worden.

TOZI is een ‘Cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid. Naast Italiaanse ambachtelijke producten, gebruikt TOZI ook eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die lokaal worden ingekocht. Zelfs de citroenen, die gebruikt worden voor de huisgemaakte limoncello, komen vanuit de Amalfi kust en zijn van absolute topkwaliteit.

Cicchetti

De zogenaamde ‘Cicchetti’ zijn kleine gerechten die worden gegeten tijdens lunch, het aperitief of diner en kunnen gedeeld worden met een groep vrienden of familie. De gerechten laten zich voornamelijk kenmerken door eenvoud en zijn tegelijkertijd verrassend. Cicchetti kunnen zowel in het restaurant als aan de bar gegeten worden, uiteraard gecombineerd met een keur aan cocktails, Italiaanse gin, ambachtelijk Nederlands lokaal gebrouwen bier en een zorgvuldig selecteerde wijnkaart.

TOZI Signature Dishes

Op het menu staan de populaire signature dishes van TOZI London samen met nieuwe gerechten, exclusief samengesteld voor het Amsterdamse restaurant.
• Ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel
• Rigatoni “Carbonara”
• Spianata, gegrilde aubergines, gerookte pancetta en ricotta
• Tonnarelli “Cacio e Pepe”
• King crab Venetian Style
De Rigatoni “Carbonara” is een gerecht waar chef Luca (afkomstig uit Rome) zijn hart en ziel heeft ingestoken. Vol passie ontwikkelde hij de perfecte Carbonara voor TOZI Amsterdam. Het geheim van dit gerecht? Dat blijft nog heel even een verrassing!

 

TOZI’s team


TOZI Amsterdam chef-kok Luca De Santis heeft nauw samengewerkt met Londen-based chef Maurilio Molteni, om het TOZI Amsterdam menu te perfectioneren. Luca De Santis heeft jarenlange ervaring, o.a. bij San George en NH Collection Barbizon Palace. Restaurantmanager, Nicola Gaballo, heeft in enkele van de beste Italiaanse restaurants gewerkt, waaronder restaurant 'Da Vittorio', bekroond met drie Michelin-sterren.


TOZI Bar


In de bar van TOZI kom je even tot rust, vooral nu het kouder wordt en de donkere dagen steeds dichterbij komen. Van een Barrel Aged Negroni, TOZI’s unieke signature drink, tot lokaal en ambachtelijk gebrouwen bier. Deze bar heeft voor iedereen het gepaste drankje om even – voor de open haard – te ontspannen tijdens een knusse herfstavond.

Italiaanse sferen

TOZI Amsterdam zal zich spiegelen aan haar Londense equivalent. Het restaurant heeft een open keuken en een lange chef’s table waar grote gezelschappen samen kunnen komen. De moderne en gezellige inrichting biedt ruimte aan 50 zitplaatsen en heeft bovendien een charmante tuin. Het restaurant laat zich kenmerken door een warme service en een persoonlijke relaxte sfeer, waarbij je je even in Italië waant. Zo hoor je Italiaanse lessen op het kleinste kamertje en worden er in de bar Italiaanse Black & White films afgespeeld.

Maurilio Molteni, chef-kok bij TOZI Londen, voegt toe:
“De opening van een tweede TOZI is een bekroning op het succes van Londen en we kijken ernaar uit om dit concept in Amsterdam te openen en onze beruchte gerechten te serveren aan Amsterdammers.” Stefano zegt: “Luca en Nicola hebben hard gewerkt om het menu en de service te perfectioneren en iets nieuws naar de stad te brengen.’’ Terwijl er gesproken wordt over de tijd die Luca met Maurilio heeft doorgebracht, voegt Luca toe: “Ik geniet van elke minuut. Het creeëren van dit menu, bestaande uit zoveel fantastische pure ingedriënten met klassieke Italianse smaken is een groot plezier geweest. Onze deuren openen volgende week en Nicola en ik kunnen niet wachten om TOZI naar Amsterdam te brengen.”

Overig nieuws