Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

Auteur: Thijs Jacobs
Internationaal 26 september 2018
Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty. Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis.

De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke denkbare keuken, maar ook specialistische onderwerpen aan bod komen. Leren snijden als een chef, het perfecte diner voorbereiden, supergezonde gerechten koken – je leert het tijdens de professionele workshops. Wat precies op het menu staat verschilt per cruise en sluit bij de exclusieve Gourmet Explorer Tours aan op de bestemmingen die je bezoekt. Waan je Masterchef voor een dag en kom thuis vol culinaire kennis, vaardigheden en inspiratie. Bon appétit!

Zeewaardige foodsafari

Een frisse garnalensalade, de perfecte kreeft en Zweedse Kötballar – heerlijk, maar hoe maak je het? Tijdens cruises door Scandinavië heb je het zo onder de knie in de Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Explorer. Zelf verse pasta maken en het bereiden van een bolognesesaus waar iedereen jaloers op is, leer je op reizen door het Middellandse Zeegebied. Alle workshops worden gehouden in een professionele keuken met 18 werkplekken waar Masterchefs op zee worden geboren. Mexicaanse taco’s, Argentijns grillen en een Afrikaanse foodsafari – zowel het schip als de workshops gaan de hele wereld over. Wie nog even geduld heeft kan vanaf 2020 ook op zusterschip Seven Seas Splendor de sterren van de hemel koken, of dat nu in het Caribisch gebied of juist voor de kust van Frankrijk is.

Inspiratie aan land

Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Gourmet Explorer Tours, waarbij gasten kunnen kiezen uit een grote variatie aan tours waarbij de culinaire cultuur van de bestemming ontdekt wordt. Reizigers worden meegenomen naar lokale markten om de meest exotische kruiden te vinden, proeven overheerlijke wijnen onder het genot van adembenemende uitzichten en genieten van exclusieve maaltijden bereid door gerenommeerde chefs. Zo hebben gasten in Bilbao, Spanje bijvoorbeeld de mogelijkheid de Mercado de la Ribera te bezoeken en worden tapas en pintxos geproefd in Plaza Nova. Deze kennis is goed te gebruiken tijdens de tapas en pintxos kookles die volgt op het schip waarbij de eigen lunch bereid wordt. Meer geïnteresseerd in de Griekse keuken? Doe dan mee aan een Gourmet Tour op het eiland Corfu, hier krijgen gasten de opdracht om lokale producten te kopen tijdens de markt die daarna aan boord van het schip in de Culinary Arts Kitchen worden gebruikt voor een kookworkshop waarin kennis wordt gemaakt met de keuken van Corfu.

Varende kooksessies

Iedereen van ervaren thuischef tot beginnende keukenprins zit op zijn plek tijdens deze varende kooksessies. Supersnel en precies leren snijden, de perfecte biefstuk grillen en sauzen maken – het zijn maar een paar voorbeelden van de gespecialiseerde lessen die aan boord worden gegeven. Verder is er een workshop waarbij het ei centraal staat; denk aan pocheren, souffles, meringues en de ultieme chocolademousse maken. Op elke cruise is een passende selectie workshops te boeken die allemaal even smakelijk, leerzaam en ontzettend leuk voor thuis zijn. Een souvenir dat je voor altijd in je voordeel kunt laten werken tijdens dinertjes met vrienden, familiebrunches of gewoon voor een romantische avond met z’n twee. Dat is nog eens lekker lang genieten van je vakantie!


Zie de website van Regent Seven Seas Cruises voor meer informatie.

Overig nieuws