Na het succes van de eerste Gramona Amuse Wedstrijd in 2016, organiseerde Wijnimport J. Bart samen met Cava Gramona de Gramona Amuse Wedstrijd 2017.Restaurants konden zich aanmelden en ontvingen een fles Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut om hierbij een amuse te creëren 47 recepten en foto’s van amuses werden uiteindelijk ontvangen uit 42 verschillende steden. Door de jury werden in september de 10 finalisten gekozen.
Afgelopen maandag, 16 oktober, werd in Restaurant Le Début van de Hotelschool The Hague Amsterdam de finale gehouden waar de finalisten hun amuse presenteerde aan de jury, waaronder eigenaar en wijnmaker Xavier Gramona van een van de belangrijkste Cava producenten Gramona.Het was een zeer spannende finale waarbij de jury veel tijd nodig had om de 3 beste amuses die het beste paste bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut te bepalen.
De winnaars presenteren hun winnende amuse op de beurs Gastronomie te Utrecht in november.
Winnaar: Restaurant Vinkeles, Amsterdam
Komkommer merengue met rauwe zeebaars, roze peper, komkommer, tzatziki en Vadouvan.
Tweede Prijs: Restaurant De Kluizenaer, Goes
Harder, oester, duindoorn, haringkaviaar, crème fraîche
Derde Prijs: Restaurant Bentinck, Amerongen
Verse Hollandse rauwe scheermes, crémeux van avocado, sinaasappel parels met zoethoud, olie van basilicum, azijn van Ponzu, bloemen uit de kasteeltuin, zoetzuur van radijs, mosterdzaad, gepofte quinoa en zeekraal.