Barack Obama dineert in De Kas*, luncht bij Ron Gastrobar en 1612

Auteur: Redactie
Mensen 3 mei 2023
Barack Obama dineert in De Kas*, luncht bij Ron Gastrobar en 1612 Oud-president Obama met personeel van De Kas

Zondagavond schoof een bijzondere gast aan tafel van restaurant De Kas in Amsterdam-Oost. Oud-president Obama, die op 1 mei sprak in de Ziggo Dome, bestelde een rijsttafel in het met één Michelinster bekroonde restaurant.

Voor eigenaar van De Kas, Jos Timmer, was het een geslaagde avond. “Hij zei dat hij lekker had gegeten en blij was met de service.” Obama ging op de foto met het personeel en vertrok tevreden. Hij liet weten dat hij de volgende keer langs zal komen met zijn vrouw, Michelle Obama. Jos ziet deze mededeling als een mooi compliment.

Voor Obama aan tafel zat bij De Kas had hij geluncht bij Ron Gastrobar in Ouderkerk. Volgens de manager, Stijn Dammers, ging het nieuws als een lopend vuurtje. “Er liepen politieagenten en het ging al snel rond dat hij bij ons restaurant zat.” De straten liepen vol met mensen die Obama wilden zien. Stijn laat weten dat dit geen invloed had op de lunch van de oud-president. “Hij is een heel relaxte gast.”

Op maandag 1 mei is de oud-president op bezoek geweest in Noordbeemster, bij restaurant 1612. Het personeel had op zaterdag al bezoek gehad van Amerikanen die een zaal wilden reserveren voor maandag en onderzoek deden naar mogelijke vluchtwegen. Het was bekend dat er een belangrijk Amerikaans persoon zou komen, maar dat dit Barack Obama was wisten ze niet bij 1612. Nadat de ex-president had genoten van de salade en Beemster frieten rekende één van zijn beveiligers af met een ‘Amerikaanse fooi’. Die avond stond het belangrijke, Amerikaanse bezoek in de Ziggo Dome tijdens ‘An Evening with President Barack Obama’.

Overig nieuws