De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...
De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...
Tien restaurants in de regio Midden-Brabant verspilden in de afgelopen periode 54,13 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan...
Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...
Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel v...
Binnen de horeca kan enorm bespaard worden op voedselverspilling. Rabobank is de Food Waste Challenge gestart en heeft met 170 ondernemers a...
Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit...