Column Sico de Moel: Geef mijn steun maar aan de zorg

Auteur: Sico de Moel
Columns 25 november 2021
Column Sico de Moel: Geef mijn steun maar aan de zorg

We kunnen deze maand plannen maken tot aanstaande vrijdagavond. Dan is er weer het persmomentje van onze premier, en Hugo.

Vrijdagavond zal het wel weer druk zijn in mijn restaurant, tot 20.00 uur dan. Vanaf zaterdag heb ik nog amper reserveringen, net als twee weken geleden.

Het is lastig plannen maken met dit hapsnap-adhoc beleid van de overheid. Niet alleen voor mijn gasten, maar ook voor mij als ondernemer. Ik zou mijn opvolger gaan inwerken in december, leerlingkoks willen stage bij me lopen vanaf januari, ik moet nog een contract verlengen. De kerstversiering laat ik nog maar even in de doos.

Hoewel ik me telkens voorneem om het niet over 'het onderwerp' te hebben, lijkt het de laatste tijd steeds vaker over niets anders meer te kunnen gaan. Alle opties liggen open en het is een volkomen raadsel wat de heren uit Den Haag, na een blik op hun dashboard, deze week gaan besluiten.

En hoe zit het dan met jullie compensatie? Die was voor ons prima, ons restaurantje is niet alleen qua menu duurzaam en gezond, gelukkig ook financieel. Daar zul je mij niet over horen klagen.

Maar de nieuwe steunpakketten staan alweer klaar, dus ik vrees alweer voor een hele lange horeca lockdown. Hoewel restaurants, zeker met de QR check, amper schijnen bij te dragen aan de verspreiding van het virus, zullen we toch wel weer de pineut zijn.

Ik hoef die steunpakketten voor het werkeloos thuiszitten niet meer. Geef mijn steun maar aan die hardwerkende verplegers op de IC. En laat mij mijn restaurantje runnen.

QR-Check, anderhalve meter, 20.00 uur binnen, 3G, 2G, elke dag testen, verzin het maar, ik doe het allemaal als we gewoon open mogen blijven.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Overig nieuws