Dit zijn de hoogtepunten van JRE-Jeunes Restaurateurs Pers & Partnerlunch 2025

Auteur: Redactie
Dit zijn de hoogtepunten van JRE-Jeunes Restaurateurs Pers & Partnerlunch 2025

Restaurant Aroma in Vaassen was op 4 februari het culinaire middelpunt tijdens de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs Pers- & Partnerlunch. Tijdens deze exclusieve bijeenkomst werden de nieuwe leden van JRE-Nederland officieel gepresenteerd aan de pers en partners.

Nieuwe strategie en JRE-Awards 2025

Voorzitter Marko Karelse (Villa la Ruche) gaf een korte introductie over de nieuwe bestuursstructuur en de strategie voor 2030. Ook besprak hij de verlengde samenwerkingen en benoemde hij de winnaars van de JRE-Awards 2025:

  • Chef van het Jaar: Pasquale Carfora – Aroma, Vaassen
  • Gastheer van het Jaar: Lino de Vrede – Au Coin des Bons Enfants, Maastricht
  • Restaurant van het Jaar: Spetters – Breskens (Laurent Smallegange)

Internationale ontwikkelingen

Op internationaal niveau werd het tienjarig bestaan van Dining with the Stars gevierd, met als thema Smaken van de toekomst, vanuit JRE-Nederland gepresenteerd door Mark Captein (Orangerie de Pol). Daarnaast gaat Herman Cooijmans op een Culinary Discovery at Sea met Swan Hellenic naar Tromsø.

Een hoogtepunt was de prestatie van JRE-Oostenrijk, met 32 Michelinsterren en 14 groene sterren. 

Vijf nieuwe JRE-Nederland leden

Met trots werden de vijf nieuwste leden van JRE-Nederland voorgesteld. Hiermee groeit de vereniging naar 39 leden:

  • The Church – Bart Leussink & Janiek van den Broeck (Arnhem)
  • Lazuli – Tim Staal & Marijn Waanders (Enschede)
  • Fris – Eddie Meijboom & Julius Wever (Haarlem)
  • Steef. – Stefan Visser & Elke Valk (Leeuwarden)
  • Joelia – Pieter Timmer & Sofiane Bons (Rotterdam)

Tijdens de lunch presenteerden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk, maar ook culinair. Elke gang werd bereid door een van de chefs. 

JRE-Inspired By: Innovatie en samenwerking

Onder het motto JRE-Inspired By komen JRE-chefs, sommeliers en medewerkers twee keer per jaar samen voor inspiratiesessies en tastings. Tijdens deze bijeenkomsten, in samenwerking met geselecteerde partners, worden de nieuwste trends en ontwikkelingen besproken. Dit jaar vinden de sessies plaats in maart en september.

JRE-Jongerenweek 2025

Om de volgende generatie fijnproevers kennis te laten maken met gastronomie, biedt JRE ook dit jaar 50 procent korting op de menuprijs voor jongeren tot en met 27 jaar. De JRE-Jongerenweek vindt plaats van 29 september tot en met 5 oktober.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws