De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken.
Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, verhaalde hun loopbaan op zijn geheel eigen unieke manier en benadrukte tevens het belang van Euro-Toques Internationaal voor de gastronomie. “Het is een grote eer om lid te worden van ETN”, gaf hij aan. Dat werd direct door Freek en Geert bevestigd.
Buiten aan de gevel werd het zo felbegeerde ETN-schildje onthuld, waarna het hele gezelschap weer naar binnen toog om de officiële inauguratie te bevestigen door een sabrage onder de deskundige leiding van Daam Scharloo. Beide heren lieten zich gelden als volleerde sabreurs en tikten met een welgemikte slag de koppen van de champagneflessen.
Walking dinner
Geert, Freek en hun team verrasten de gasten daarna op een heus walking dinner, waarmee ze een tipje van de sluier oplichten van het gebodene in Gastrobar 6. De kracht van de gastrobar ligt met name in de wijn/spijs combinatie waarbij zowel de wijnen als de gerechten 'out of the box' zijn. De gezellige sfeer, zowel boven als beneden in de sfeervolle kelder, maken Gastrobar6 tot een geliefde plaats bij de Bosschenaren.