Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen gasten genieten van haar bijzondere Frans-Arabische keuken.
Het is de bedoeling om de beoogde opvolger te begeleiden naar de aankoop van het restaurant op termijn. In die tijd loopt de bedrijfsvoering door en zal de beoogde opvolger onder leiding van Sibrecht Benning het restaurant runnen.
De reden van verkoop ligt in de privésfeer. Sibrecht Benning: “Na 7 intensieve jaren in De Sjalot zoek ik meer rust en tijd om voor mijn zoon te zorgen. Het runnen van een toprestaurant en het zelf achter de kachel staan, laat zich al langere tijd heel moeilijk combineren met de toegenomen zorgvraag van mijn zoon.”
Scholing en ontwikkeling
Daarnaast wil de autodidacte chef meer ruimte hebben om zichzelf vakmatig verder te scholen en ontwikkelen. Sibrecht Benning: “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd, maar zowel theoretisch als praktisch kan ik nog veel meer leren. Na de overname ben ik van plan om naast een studie, ook als freelance kok in het midden- en hogere horecasegment te gaan werken om extra praktische ervaring op te doen. Op langere termijn zou ik graag weer een eigen restaurant hebben."
"Afscheid nemen van De Sjalot zal pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op dit mooie plekje mijn passie voor koken overneemt. Ik ben bekend om mijn Frans-Arabische kookstijl, maar mijn opvolger is vrij om een ander soort keuken te voeren. Totdat er iemand gevonden is blijf ik met veel plezier in de Sjalot koken voor mijn gasten. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de heer Aernout Willemsen van Tower Horeca via 06-17234580.”
Sibrecht Benning en De Sjalot
Na een carrière in het onderwijs volgde Sibrecht Benning (41 jaar) haar culinaire hart en startte ze in 2012 De Sjalot in Nijmegen. Aanvankelijk als cateraar, daarna als restaurant. In De Sjalot wordt ambachtelijk, duurzaam en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten gekookt in een Frans-Arabische stijl.
Het restaurant, waarvan het interieur in 2018 volledig vernieuwd is, beschikt over 24 zitplaatsen. Het terras beschikt ook over 24 zitplaatsen en is in de zomer van 2019 vernieuwd. De Sjalot ligt aan de Groesbeeksedwarsweg in een gezellige groene woonwijk in Nijmegen-Oost met diverse andere restaurants in de buurt en met ruim voldoende parkeergelegenheid. De Sjalot is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Gault&Millau en Lekker en is lid van Euro-Toques, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.