Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Auteur: Redactie
Internationaal Mensen 20 april 2021
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, wijnen en andere dranken uit 52 landen, het Naft bier de Gouden medaille toegekend.

Charles en Brecht, twee ondernemers en jeugdvrienden uit Gent, begonnen 10 jaar geleden in de garage van hun ouders te hobbybrouwen. “Het idee kwam tot stand tijdens een avondje op café. We spraken een lofzang uit over bier, en droomden ervan om een eigen bier te brouwen”. De eerste stappen waren gezet, en al snel was het eerste bier gebrouwen.

Recept

Het feitelijke recept van het bier dat nu Naft heet, werd pas veel later en na veel testbrouwsels bevestigd. Het werd een bier van 6.2%, gebrouwen op de traditionele Belgische manier met veel mout, 3 hopsoorten en als afwerking een toets van kamille. Dit resulteert in een Belgisch blond bier, dat heel gemakkelijk drinkt en toegankelijk is. “Perfect beer to keep your engine running smoothly!”.

Naft en het Naftconcept viel zodanig in de smaak, dat de brouwers al snel moesten zoeken naar capaciteitsuitbreiding. Daarvoor vonden ze een goede partner in Beerselect, de huurbrouwerij aan de Gentse loop. Zij konden het recept naar waarheid repliceren en brouwen nu op grotere schaal. Naft is ondertussen verkrijgbaar bij de meeste Gentse drankenhandelaars, alsook bij heel wat bierwebshops.

De brouwers besloten in 2021 deel te nemen aan de internationale bier- en wijnverkiezing in Duitsland: de Frankfurt International Trophy. De verkiezing proeft en beoordeelt meer dan 3800 bieren en wijnen uit 52 landen, en selecteert er de beste uit. In het proefpanel zitten onder andere biersommeliers en met Michelinsterren gelauwerde chef-koks. “Het leek ons wel leuk eens te horen wat de wereld van Naft vindt”, zeggen de brouwers. Dit bleek een succes, want Naft kreeg meteen de Gouden Medaille toegekend.

Bevestiging

Zo komt het op gelijke hoogte met bieren als Delirium Tremens. “Fantastisch. We wisten dat Naft lekker was, maar nu wordt dit ook eens internationaal bevestigd. Het geeft een leuke boost aan jonge ondernemers zoals ons.”

Overig nieuws