November: Michelin maakt twee nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Auteur: Redactie
Gastronomie Michelin 18 november 2022
November: Michelin maakt twee nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023. De restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app en zijn te herkennen aan het ‘Nieuw’ symbool. Of zij dan ook een Michelinster, groene ster of Bib Gourmand krijgen, wordt volgend jaar tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

Deze maand hebben de inspecteurs deze twee restaurants geselecteerd: 

Bistro de la Mer in Amsterdam

“U zit in de Utrechtsestraat, hartje Amsterdam, maar uw gedachten dwalen in deze gezellige bistro vaak af naar Parijs. De grote oesterbar, de menu’s van geroemde Franse brasserieën aan de muren, het retroservies op de tafels: het respect voor het verleden is hier groot. Oude visrecepten worden met veel gevoel en zonder enige pretentie geherinterpreteerd. Intens smakende vissoep, een met verfijning gepimpte cocktail van noordzeekrab, tarbot die perfect op de graat wordt geroosterd en wordt vergezeld door morilles en een beurre blanc die recht uit het boekje komt, deze viskeuken is next level. Retro. Origineel. En dat allemaal à la carte! Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verbazen alweer met hun eigenwijze herintroductie van de traditionele keuken”, meldt Michelin.

Rotonde in Rotterdam

Over dit restaurant schrijft de bandenproducent het volgende: “Lokale groenten halen ze met de camionette op biogas, dat wordt verkregen door hun afval te composteren. Alle facetten van respectvol gekweekte ingrediënten worden benut. Op de kaart staan enkel biodynamische en natuurwijnen. Duurzaamheid zit in het hart van Rotonde, dat zich evenwel in vraag blijft stellen. Die visie vertaalt zich in creatieve, intrigerende smaakbommetjes. Verrassend. Fijn. Zo verwerken ze zeesla onder meer in een millefeuille en krokante tuile, serveren ze daar framboos bij, net als een crème op basis van tofu, vlierbloesem en aalbessen. De combinatie van ziltige, zoete en fruitige smaken intrigeert bij elke hap. Nog een laatste tip: een plek aan de open keuken is een must om de chefs het vuur van hun houtbarbecue te zien bedwingen!”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws