De Italiaanse hotspot TOZI in Amsterdam-Zuid, is naar eigen zeggen bekend om zijn Cicchetti, kleine Venetiaans geïnspireerde gerechten om te delen. Deze zomer is de menukaart door Stefano Assente, TOZI's nieuwe chef-kok, aangevuld met zomerse gerechten.
TOZI zomermenu
Chef-kok Stefano Assente's inspiratie voor het nieuwe menu van TOZI is gebaseerd op zijn vele reizen en ervaringen over de hele wereld. Het is een mix van authentiek Italiaans comfort food, het toepassen van de juiste kooktechnieken en eigentijdse gerechten met een twist. Citrusvruchten geven een mediterraans gevoel aan elk gerecht en groenten worden zo bereid dat elke smaak goed tot uiting komt, zegt het restaurant. “Daarnaast worden vis en vlees met zorg bereid om een explosie van natuurlijke smaken te garanderen en tillen de sauzen de gerechten naar een nieuw niveau”, is te lezen in het persbericht van de horecazaak.
Nieuwe chef-kok
TOZI is enorm verheugd hun nieuwe chef-kok voor te stellen: Stefano Assente. Stefano groeide op in de regio Toscane, Italië. Hoewel hij een echte Italiaan in hart en nieren is, heeft hij 13 jaar in het buitenland gewoond om te genieten van verschillende eetculturen en levensstijlen – te beginnen in Moskou, daarna Parijs en sinds de laatste 9 jaar is Amsterdam zijn vaste thuisbasis. Stefano is enthousiast, gedreven, creatief en heeft een oog voor detail. Hij combineert zijn passie voor de Italiaanse keuken met de verfijning die vaak wordt gezien in de Franse keuken om de beste regionale recepten te creëren.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.