Sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk heeft een complete interieurvernieuwing ondergaan. Chef-eigenaar Wouter van Laarhoven heeft het interieur van restaurant Alma op de schop genomen en transformeert de eetervaring door de focus nog sterker te leggen op kwaliteit, comfort en beleving. Met minder tafels, een op maat gemaakt design en een groter keukenteam wordt ingezet op verdere groei.
Gelegen op de eerste etage van het iconische pand ‘De Swaen’ aan de Oisterwijkse De Lind, heeft Alma Fine Dining zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gastronomische hotspot op topniveau. De nieuwe inrichting, wederom ontworpen door ZOUT Ontwerphuis uit Oisterwijk, in samenwerking met het Oisterwijkse Novalis.O, versterkt de gastronomische beleving én de intieme en huiselijke sfeer.
Meer ruimte en privacy
Het aantal tafels is iets teruggebracht en tegelijkertijd zijn de tafels vergroot, wat resulteert in meer ruimte en privacy voor de gast. Het restaurant biedt nu plaats aan maximaal 40 gasten. In de hoeken zijn halfronde banken geplaatst die een gevoel van geborgenheid creëren. De comfortabele stoelen zijn van Minotti en blikvangers zijn onder meer de prachtige hanglampen van Giopato & Coombes, die bestaan uit handgeblazen glazen bollen. Boven de trap in de ontvangsthal hangt een metershoge op maat gemaakte lamp met cilindervormige glazen van hetzelfde merk.
Metamorfose voor balkon
Verder vallen de twee op maat gemaakte servicemeubels aan de wanden op. Een deel is mobiel en ontworpen om gerechten aan tafel af te maken en cocktails te bereiden, wat een extra dimensie van culinair theater en persoonlijke service toevoegt. Gasten worden tevens in de watten gelegd met oogstrelend nieuw servies.
Ook het balkon, dat prachtig uitzicht heeft over De Lind, heeft een stijlvolle metamorfose ondergaan met meubilair van Borek. Bij mooi weer is het de perfecte plek om te genieten van een aperitief en aan het einde van de maaltijd te ontspannen met koffie en friandises.
Ook upgrade Alma Bodega
Ook de meer informele Alma Bodega op de begane grond, bekroond met een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin, heeft een upgrade gekregen. Wouter van Laarhoven (45 jaar): “Er zijn nieuwe gordijnen en een wandkast, en ook hier is geïnvesteerd in nieuw servies. De restyling van de bodega krijgt in 2026 een vervolg met een nieuwe eetbar. Ik ben heel blij met het resultaat van zowel het restaurant als de bodega. Het geheel kent een hoog afwerkingsniveau en ziet er prachtig uit.”
Uitbreiding team
Het keukenteam wordt uitgebreid van acht naar twaalf koks. Dit zorgt voor meer logistieke rust in de keuken en geeft de ruimte en de creatieve vrijheid om de culinaire prestaties verder te verhogen. Aan de voorkant wordt het team per oktober 2025 versterkt met sommelier en wine director Jasper de Jong, die ruime ervaring heeft bij toprestaurants, waaronder De Treeswijkhoeve in Waalre.
Ook de scholing van het team krijgt veel aandacht. Maître-sommelier Daan van Herwaarden - in 2024 derde bij de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs - studeert voor het prestigieuze diploma Court of Master Sommelier, terwijl Maike Roest op 22-jarige leeftijd al RegisterVinoloog van de Wijnacademie is.
Investering in de toekomst
Voor Wouter van Laarhoven is deze verbouwing meer dan een cosmetische ingreep; het is tevens een strategische investering in de toekomst. "Ik word hier heel gelukkig van," zegt hij. "De trots en blijdschap die ik voel, zie ik ook bij mijn team. Regelmatige investeringen in het interieur, de beleving en het team maken dat het team fijn kan werken en geven me de kansen om door te groeien. De uitbreiding van het keukenteam geeft me meer mogelijkheden om beter te worden en nog meer verfijning op het bord te laten zien. Alles is gericht op groei, vooral op het bord.”
Met deze verfijnde metamorfose is Alma Fine Dining meer dan ooit klaar voor de toekomst, met een nog rijkere en onvergetelijke ervaring voor de gast.
Fotografie: Pieter D’Hoop
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.