Afgelopen zondag was een grote klap voor de horeca, met het sluiten van cafés en restaurants. Op deze manier dragen horecaondernemers en hun medewerkers hun steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De impact van deze maatregel is groot; van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. SVH en KHN denken nu ook graag mee met de ondernemers; medewerkers kunnen nu aan de slag met het verder ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) nemen in deze moeilijke tijd hun verantwoordelijkheid voor de mooiste branche die er is. Alle medewerkers die thuis zitten kunnen nu gratis aan de slag met het grootste e-learning platform voor de horeca. Gedurende een maand worden de licenties voor keuken, bediening en fastservice volledig opengesteld. Ontwikkeling van talent en vakbekwaamheid is van belang om straks weer een goede start te maken zodra het sociale leven weer op gang komt. SVH en KHN komen later met een nog groter aanbod om ondernemers en werknemers zo goed mogelijk te helpen.
“SVH en KHN staan achter de Nederlandse horeca” en juist in deze tijd is dat van belang”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. “Normaliter is deze content beschikbaar voor leden van KHN via de KHN Academy, maar gezien deze uitzonderlijke situatie, stellen KHN en SVH deze licenties voor de hele bedrijfstak. Voor leden van KHN komt een nog uitgebreider aanbod beschikbaar, aldus voorzitter van KHN Robér Willemsen.”
SVH en KHN: “De horeca heeft NU steun nodig. Zeker met de klappen die opgevangen moeten worden en personeel dat nu niet inzetbaar is willen we deze handreiking doen. Voor de keuken, bediening en fastservice rollen zijn er e-learning beschikbaar. Er zijn zoveel goede initiatieven in Nederland opgestart, wij leveren daar graag ook onze bijdrage aan. Samen staan we achter de Nederlandse horeca en richten we de #StayHomeHospitalityAcademy op.”