Twee Nederlandse chefs behouden Michelinster in Thailand

Auteur: Redactie
Internationaal Michelin 2 december 2022
Twee Nederlandse chefs behouden Michelinster in Thailand

Twee Nederlandse topchefs blijven in de Michelingids van Thailand staan met één ster. Dat werd bekendgemaakt bij de uitreiking van het nieuwe Michelin Guidebook 2023 voor Thailand. Henk Savelberg ontvangt de ster voor het zesde jaar op een rij met zijn gelijknamige restaurant Savelberg in Bangkok. Jimmy Ophorst krijgt de ster voor het vijfde jaar op rij met zijn restaurant Pru in Phuket. Pru ontvangt daarnaast ook een Groene Ster. Dit werd vorige week bekend gemaakt tijdens de lancering van de Michelin Guide Thailand 2023. In totaal krijgen 35 restaurants in Thailand één of twee sterren.

Michelinster voor Savelberg in Bangkok

Topchef Henk Savelberg opende zijn restaurant Savelberg in Bangkok in 2014. Dit jaar krijgt het restaurant voor de zesde keer een Michelinster. Het restaurant biedt een à-la-carte menu met moderne Franse gerechten. In de Michelin Guide wordt Savelberg geprezen om de verfijnde, moderne Franse gerechten, bereid met de meest verse ingrediënten. Ook de open keuken, spectaculaire wijnkelder en geweldige bediening maken van Savelberg de moeite waard volgens de kenners. 

Michelinster én Groene Ster voor Pru in Phuket

Het restaurant van Jimmy Ophorst, Pru, ontvangt al vijf jaar als enige restaurant in Phuket een Michelinster. Het restaurant is gevestigd in het prachtige 5-sterren strandresort Trisara. Volgens de Michelin Guide biedt Pru een beleving van amuse tot dessert. Ze maken hierbij gebruik van seizoensgebonden ingrediënten in Thailand en richten zich op zeevruchten en groenten. Een deel van de ingrediënten wordt gekweekt in de biologische boerderij bij het restaurant.

Pru ontving ook een Groene Ster van Michelin. Hiermee worden restaurants bekroond die samenwerken met duurzame producten en leveranciers, afval voorkomen en zo min mogelijk gebruik maken van niet-recyclebare materialen. Het is het derde jaar op een rij dat Pru deze ster ontvangt. De afgelopen twee jaar waren ze de enige in Thailand met deze ster, dit jaar kwamen daar twee andere restaurants bij.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws