Horecabedrijven hebben (soms zonder zich ervan bewust te zijn) vaak flinke hoeveelheden data van gasten in hun bezit. Naast adressen en telefoongegeve...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...
Per 1 juli 2023 is het nieuwe register sociale hygiëne operationeel dat beheerd wordt door de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). I...
Als horecaondernemer is de boekhouding een tijdrovende klus. Handmatig bonnen overtikken en omzet bijhouden is niet meer nodig. Al die tijd heb je teg...
Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag. Het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis sluit eind de...
Het coronatoegangsbewijs mag (blijven) worden toegepast. Dat heeft de voorzieningsrechter vandaag bepaald in Den Haag. Advocaat Bart Maes had een...
Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanal...
Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderz...
Het afgelopen jaar steeg het aantal politie-aangiftes van cybercrime met 66 procent, kregen ondernemers en kennisinstellingen te maken met gijzel...
Ondanks de financiële steun van de overheid, is het voor veel ondernemers een grote uitdaging om het hoofd boven water te houden. Veel bedrijven...
Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadl...
Waarin onderscheiden succesvolle horecaondernemingen zich van hun concurrent? Vaak door een succesvolle marketingcampagne, waarbij e-mail nog st...
Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende...
E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van...
Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van...
Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen z...
Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je...
Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief g...
Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professiona...
E-mailmarketing is een uitstekende manier om gasten te verbinden aan uw bedrijf. Het is een kans die veel restaurateurs laten liggen. de HM Acade...
De toekomst van de hospitalitysector ligt in handen van de jongeren. De nieuwe generatie rammelt aan de poort, staat te trappelen om een frisse wind d...
De RestaurantKrant biedt een unieke kans. In samenwerking met e-mailmarketingspecialist Hielko van der Molen organiseren we een volledig verzorgd...
Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik wa...