De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Het gaat over het algemeen steeds beter met ondernemers. Gevraagd naar hoe het bedrijf ervoor staat, geven ze gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
Op 21 maart opent de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen die re...
Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...
Vanaf 1 januari 2023 krijgt ondernemend Nederland te maken met nieuwe wetten en regels. Zo wordt meer vennootschapsbelasting betaald en gaat het...
Zonder een startkapitaal is er geen restaurant of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaondern...
Onderhandse leningen zijn een veelvoorkomend soort krediet binnen de horeca, waarbij de lener geld leent van een derde partij zoals familie, vrienden...
Het aantal starters in juni 2022 is vrijwel gelijk aan dat in dezelfde maand vorig jaar. Met 21.873 starters is de toename 2%. Dit blijkt uit het KVK...
Bijna één op de vijf ondernemers (met meer dan vijf werknemers) geeft aan meer schulden te hebben dan voor de coronacrisis. Vooral bedri...
Ondernemers die midden in de coronaperiode zijn gestart met hun onderneming, hadden geen recht op TVL aanvragen. Mede door aandringen van KHN heeft he...
De horeca blijft tot minimaal 14 januari 2022 gesloten. Dat maakte het kabinet afgelopen zaterdagavond in de persconferentie bekend. Voor veel horecao...
TheFork lanceert dit jaar de zesde editie van TheFork Festival. Dit initiatief biedt consumenten de kans door middel van een mooie aanbieding vaker ui...
Vanaf zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot een horecazaak, een (sport)evenement of een kunst- of cult...
De maatschappelijke en economische impact van het coronavirus neemt snel af en de economie herstelt zich. Het gaat ook wezenlijk beter dan vier w...
Het aantal startende bedrijven in de horeca kwam de afgelopen drie maanden terug op het niveau van voor de coronacrisis. Met name in maart was een pie...
De Horeca Alliantie doet een klemmend beroep op het kabinet om de positie van starters in de horeca te verbeteren. Een groot aantal horecaondernemers...
Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breid...
Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee he...
De druk is al maanden zo hoog dat John veel gewicht heeft verloren. "Ik heb in mijn leven nog nooit zo hard gewerkt", zegt hij. "I...
De Nationale Franchise Gids heeft medio mei onderzoek uitgevoerd naar de impact van de coronacrisis op de Nederlandse franchisesector. Er is o.a. een...
Veel niet-financiële bedrijven vrezen voor hun voortbestaan als de coronacrisis lang aanhoudt. Bijna de helft van de ondernemers in het Nederland...
Het kabinet gaat alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat bedrijven omvallen tijdens de coronacrisis. Er worden tientallen miljarden vrijgemaakt om o...
Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we...
Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadl...
De zomervakantie is in een deel van Nederland officieel gestart. Ook veel startende ondernemers gaan er binnenkort tussenuit. Voor hen is het belangri...
De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop...
Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet w...
Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de be...
In het eerste kwartaal van 2017 zijn er minder starters (0,5%) en minder stoppers (2,0%) dan in het eerste kwartaal van 2016. Per saldo nam het aantal...
Op maandag 10 en dinsdag 11 april aanstaande wordt in Industriehal Hazemeijer in Hengelo de 2e editie van de horecavakbeurs ‘Hartelijk Horeca&rs...
Het ondernemersvertrouwen is ook aan het begin van het derde kwartaal positief, zo blijkt uit een publicatie van het CBS. De stemmingsindicator van...
Mayonaisemerk HellmannÂs gaat in de eerste helft van 2016 de uitdaging met horecaondernemers aan: maak ÂThe Ultimate BiteÂ. In heel Nederland word...
Eerst even voorstellen, wij zijn Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen. In deze blog gaan wij jullie gedurende één jaar deelgenoot maken van de reali...
Vanaf 2015 gaat het Horeca-bedrijvenregister over naar een nieuwe organisatie, onder een nieuwe naam: HorecaDNA. Horecaondernemers ontvangen van het...
In het derde kwartaal van 2014 gingen er 373 nieuwe restaurants open in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van KvK-gegevens door gerechten- en res...
Geen uitbreiding voor Margo Reuten en Petro Kools, maar wel een nieuw restaurant dat ook Da Vinci heet. In Terneuzen opent in het Arsenaalgebouw een e...
Restaurantsite Iens zoekt Italiaanse meesterproevers. Deze maestri assaggiatori beoordelen Italiaanse restaurants in Nederland. Via exclusieve masterc...
Nog een aantal dagen en 2012 zit erop. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 20: controleer het uitzendbureau op...