Groente en fruit moeten hun smaak terugkrijgen. Dat is een van de principes die volgens dr. Peter Klosse, lector Gastronomie en 'smaakprofessor...
Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de...
Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht...
Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat...
Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een...
Het concept is bepaald niet onomstreden, maar een Chinees restaurant in de stad Chongqing vaart er wel bij. Hoe dikker de mannelijke bezoeker, hoe me...
De Vegetariërsbond roept eetgelegenheden op om meer gezonde en vleesvrije kindermenuÂs aan te bieden. Uit onderzoek van de bond blijkt dat kinderen...
De Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE) bestaat in 2013 precies 20 jaar. Om het tweede lustrum te vieren worden er in vijf regio's evenzoveel...
De Jeunes Restaurateurs dÂEurope Nederland (JRE) heeft vijf nieuwe leden aangesloten. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse CuliFair, waar tevens het tw...
Om te laten zien dat gezond heel lekker kan zijn, heeft topchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu** op 4 augustus tijdens Dance Valley bezoekers...
Brits onderzoek toont aan dat je langer kan leven door minder te eten. Na tests op muizen en fruitvliegjes berekenden wetenschappers dat 40 procent mi...
Het Amerikaanse restaurant Heart Attack Grill net buiten Phoenix laat mensen die meer dan 160 kilo wegen onbeperkt gratis eten en drinken. Restaurantm...
"De horeca-ondernemer moet in 2011 waakzamer zijn dan ooit. De economie vertoont weliswaar lichte tekenen van herstel, maar de omzet in de horecabranc...
De Nederlandse kok Pierre Wind gaat vrijdag 4 juni smaakles geven in Shanghai. Hij doet dit samen met de Chinese topkok Deng Bo Geng. De twee culinair...
De Britse chefkok Jamie Oliver krijgt de zogenaamde TED-prijs 2010. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een wens die de winnaar mag doen Âom de we...
Dikke mensen zijn vaak emotionele eters. Ze eten meestal te veel wanneer ze zich ongelukkig voelen. Lang werd gedacht dat vooral mensen die snacken wa...