G7 neemt met aangepaste naam structureel intrek in Gruizenkerkje

Auteur: redactie
Ondernemen Gastronomie 28 augustus 2023
G7 neemt met aangepaste naam structureel intrek in Gruizenkerkje Rik Opstals en Danny Meijers

G7 Food & Drinks in Sittard neemt vanaf 3 november 2023 structureel intrek in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje en krijgt een nieuw interieur. De noodoplossing om tijdens de coronaperiode in aanvulling op het restaurant ook de aangrenzende kerkruimte te gebruiken bleek zo succesvol dat ondernemers Danny Meijers en Rik Opstals er mee doorgaan. Het bedrijf krijgt per 3 november ook een aangepaste naam: G7 Restaurant.

Het in 2018 geopende G7 was oorspronkelijk alleen gevestigd in het karakteristieke monumentale vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van dit adres. Compagnons Danny Meijers en Rik Opstals baatten ook het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje uit, dat ze verhuurden voor events, borrels en culturele uitvoeringen.

Chef Rik Opstals (35): “Tijdens de coronapandemie hadden we te maken met de verplichte anderhalve meter afstand en konden we nog maar een paar tafels kwijt. Als noodoplossing zijn we ook de kerk gaan gebruikenalsrestaurant en dat bleek zo succesvol te zijn dat we daar ook na de coronaperiode mee zijn doorgegaan. We gaan nu de tijdelijke situatie structureel maken met een prachtig nieuw interieur dat de kerk eer aandoet en dat beter past bij wat er op het bord ligt. Hiervoor zijn we tussen 15 oktober en 2 november gesloten en openen we de deuren weer op vrijdag 3 november.”

Internationale allure

Gastheer Danny Meijers (44): “Het interieur is ontworpen door Robert en Claire Gijsen van GIJS& design in Sittard. Het wordt een hedendaags, tijdloos en warm interieur, waarin de elementen van de kerk goed naar voren komen en de intimiteit van de kerk bewaard blijft. We gaan nog niet teveel verklappen, maar in ieder geval blijven de oude kroonluchters en de preekstoel en gaan we zorgen voor meer beleving voor de gast. Het interieur krijgt internationale allure en ik denk dat we daarmee uniek in Sittard zijn.”

Regionale producten

In de keuken van G7 wordt gewerkt met verse en zoveel mogelijk duurzaam gemaakte producten die voor ongeveer 80 procent uit de regio en iets verder weg komen. “We gebruiken veel plantaardige producten en telen een groot deel van onze groenten, kruiden en eetbare bloemen zelf. Zo hebben we een eigen pluktuin direct tegenover het restaurant en een eigen moestuin. Ook voor het alcoholvrije drankenarrangement gebruiken we veel uit eigen tuin. Met onze verrassende eigentijdse gerechten en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben we in vijf jaar een trouwe gastenkring opgebouwd. Het is fijn dat onze inspanningen ook gewaardeerd worden door diverse restaurantgidsen. Gault&Millau waardeert ons met 14 punten uit 20 en volgens Lekker behoren we tot de beste 500 restaurants van Nederland. Verder zijn we aangesloten bij Euro-Toques, de vereniging voor restaurants die ambachtelijk, duurzaam en seizoensgebonden werken met natuurzuivere en lokale producten”, aldus Rik Opstals.

Ander niveau, andere naam

G7 opende in 2018 als ‘G7 Food & Drinks’ met een kleine kaart voor overdag en een verrassingsmenu in de avond. In de loop der tijd werd het culinaire niveau verhoogd en inmiddels concentreren de compagnons zich - met uitzondering van de lunch op de laatste zaterdag van de maand - alleen op het diner waarin ze een gastronomisch menu aanbieden. Meijers: “Omdat de naam ‘G7 Food & Drinks’ niet meer past bij het gebodene, wordt de naam per 3 november 2023 veranderd in ‘G7 Restaurant’. Verder werken we gestaag verder aan het naar een nog hoger niveau tillen van ons bedrijf, inclusief de keuken.”Meijers: “Omdat de naam ‘G7 Food & Drinks’ niet meer past bij het gebodene, wordt de naam per 3 november 2023 veranderd in ‘G7 Restaurant’. Verder werken we gestaag verder aan het naar een nog hoger niveau tillen van ons bedrijf, inclusief de keuken."

De ondernemers zijn blij met de stap die ze gaan maken, maar hebben nog wel een wens. “Soms lijkt het alsof Sittard in een vergeten stukje Limburg ligt. Wij vinden dat Sittard wel wat meer erkenning mag krijgen, want hier gebeuren mooie dingen op culinair gebied. Samen met de andere horecacollega’s hopen we Sittard wat meer op de culinaire kaart te zetten”, aldus de compagnons.

Fotografie: G7 Restaurant

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws