Restaurantvereniging Alliance Gastronomique verwelkomt drie nieuwe leden

Auteur: Redactie
Restaurantvereniging Alliance Gastronomique verwelkomt drie nieuwe leden V.l.n.r. Tommy Janssen & Vera Voorend (Maeve), Saskia Löhr & Gerard Wollerich (respectievelijk bestuurslid & voorzitter Alliance Gastronomique), Leon Vermaire & Paul Labruijere (Katseveer), Victoria Wilden & Philipp Bock (Julemont)

Alliance Gastronomique verwelkomt drie nieuwe leden. De restaurants Julemont in Wittem, Maeve in Utrecht en Katseveer in Wilhelminadorp maken per januari 2024 deel uit van Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants.

De nieuwe leden zijn geïnaugureerd tijdens de eindejaarsvergadering van de vereniging die gehouden werd in Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo. Met de toetreding van de nieuwe leden bestaat het samenwerkingsverband uit 39 toprestaurants die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse en internationale keuken op tafel zetten. De leden vinden elkaar in een passie voor eten, koken op niveau, gastvrijheid en perfectie. Voor hun gasten staat Alliance Gastronomique borg voor topkwaliteit, een keuken op niveau, creativiteit en oog voor detail. De vereniging bestaat in 2024 57 jaar en is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

Eigen karakter en jeugdig elan

Voorzitter Alliance Gastronomique Gerard Wollerich: “We zijn er trots op dat we drie nieuwe leden aan onze vereniging kunnen toevoegen. Het zijn restaurants met elk een eigen karakter en met als overeenkomst dat ze jeugdig elan hebben en nog maar 5 tot 2 jaar geleden zijn geopend of overgenomen.

In het Zuid-Limburgse landschap heeft general manager Victoria Wilden haar ziel en zaligheid in Château Wittem gelegd en van Restaurant Julemont, Bistro La Cuisine en de hotelkamers een prachtig elegant geheel gemaakt. Met chef de cuisine Guido Braeken heeft Julemont in korte tijd hoge noteringen en onderscheidingen in de restaurantgidsen behaald, waaronder twee Michelinsterren. Onder eerdere eigenaren was het voormalige Kasteel Wittem al eens lid van de Alliance en het is mooi dat dit nu weer een Alliance-huis is.”

Hart voor Alliance Gastronomique

De voorzitter vervolgt: “Dat het in gastronomisch opzicht in Utrecht weer bruist is ook te zien bij Maeve. Chef Tommy Janssen en maître Vera Voorend zijn een jong en dynamisch koppel en runnen hun restaurant in het karakteristieke rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht met energiek elan. Hun motto is geloven in de kracht van eenvoud, ambacht en vakmanschap en dat maken ze helemaal waar als je te gast bent in hun sfeervolle zaak, die eerder dit jaar onderscheiden werd met een Michelinster.

Tenslotte zijn we blij dat we Katseveer weer als lid mogen verwelkomen, nu met maître-sommelier Paul Labruijere en chef Leon Vermaire aan het roer. Onder leiding van Rutger en Jessica van der Weel was Katseveer lid en na de overname in 2022 hebben Paul en Leon het aspirant-lidmaatschap aangevraagd, dat we per 2024 omzetten in een volwaardig lidmaatschap. Beide compagnons werken al lange tijd samen in Katseveer en het is prachtig om te zien hoe ze op elkaar ingespeeld zijn. Je merkt dat ze een Alliance-hart hebben en het is goed om Katseveer weer te mogen verwelkomen.”

Toegevoegde waarde

Per eind 2023 eindigt na vier jaar Gerard Wollerichs voorzitterschap van Alliance Gastronomique. Het nieuwe bestuur, inclusief nieuwe voorzitter, wordt binnenkort voorgesteld. De scheidend voorzitter: “Met deze drie nieuwe leden hebben we er een mooie mix van restaurants bij die van toegevoegde waarde zijn voor onze vereniging. Het geeft een goed gevoel dat ik deze fijne club verlaat met deze aanwinsten erbij.

Ik kijk terug op vier mooie jaren. We hebben veel bereikt, waaronder een modern nieuw logo, een app waarmee de gast de restaurants nog eenvoudiger kan opzoeken, een prachtig en lezenswaardig magazine en een mooie aanwas van vaak jonge restaurants, waardoor onze gasten kunnen blijven genieten van een nog breder gastronomisch aanbod bij onze restaurants.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws