Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...
Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...
Was het wokakkoord in 2013 nog één van de grootste successen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), in 2022 hee...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
In februari van dit jaar viel het doek voor Restaurant Vandaag in Breda. De vestiging in Amsterdam is kort daarna ook failliet verklaard. De volledige...
Een heerlijk avondje uit in een eigentijds Japans restaurant waar je kunt kiezen uit classics én nieuwe creaties van een bekende chef. Vanaf be...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...
In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15%...
Het aantal wereldrestaurants in Nederland is de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigd. We telden er 25 in 2016, 71 in 2019. Als daar de 35 Liv...
De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definiti...
Revenue management is een inmiddels bekende term in de hotellerie. Bij revenue management wordt ernaar gestreefd de huidige en toekomstige omzet te op...
Restaurant Luxor in Leiden gaat sluiten en wordt omgetoverd tot een Japans 'all-you-can-eat' restaurant. Op de website van Luxor staat de volg...
Restaurant de Watertuin opende vrijdag 25 november haar deuren in het gebouw van de oude Suikerfabriek De Zeeland in Bergen op Zoom. Het is het groots...
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de sushi in all-you-can-eat-restaurants vaak niet vers is. Ook blijkt dat de gerechten vaak te veel...
La Cubanita is een populaire keten van tapasrestaurants. Deventer krijgt nu ook een vestiging van de populaire franchise-restaurantketen. Volgende w...
De totale restaurantsector zag de afgelopen 5 jaar de gemiddelde besteding flink dalen (-21%). Bij de Chinees-Indische restaurants steeg daarentegen d...
Udo Jürgens zong ooit ‘Griechischer Wein’, met daarin de volgende (vrij vertaalde) zinnen: ‘Daar zaten mannen met bruine ogen e...
Suki Yaki in Rotterdam is door IENS uitgeroepen tot lekkerste All-you-can-eat Sushi restaurant van Nederland. Het Aziatische restaurant mocht de bijbe...
Jonge Chinese horeca-ondernemers keren het traditionele Chinese restaurant, dat kampt onder een verslechterend imago en een schreeuwend tekort aan goe...
Onlangs opende Juu Hachi haar deuren, het eerste Japans restaurant in Nieuw-Vennep. De droom van chef-kok Shun Heung Tse en gastvrouw Fung Mui Lam wer...