Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht

Auteur: Redactie
Michelin 1 juli 2025
Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht

De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinnieuws. Van nieuwe restaurants in de gids tot opvallende verschuivingen... Hieronder vindt je nieuws die je als restaurateur niet wilt missen.

30 juni 2025
Onder de Linden* slaat nieuwe weg in: nog lokaler, duurzamer en goedkoper

Herberg Onder de Linden in het Groningse Aduard wordt nog lokaler en toegankelijker. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Steven Klein Nijenhuis schrapt vrijwel alle producten van verder weg. Verder is de kaart uitgebreid met een aantrekkelijk geprijsd menu van drie gangen en is het aantal overnachtingsmogelijkheden met twee nieuwe suites uitgebreid tot zes...

Meer lezen ->

30 juni 2025
Sem Beks van De Librije*** geslaagd voor SVH Meesterproef

Op vrijdag 27 juni is Sem Beks (32), hoofd-sommelier bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Beks is na zijn inauguratie de 36ste SVH Wijnmeester in Nederland. De Librije is hiermee het enige restaurant waar vier SVH Meesters werkzaam zijn: Thérèse Boer is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw, Gert Wiltvank is SVH Meestergastheer en Nelson Tanate is SVH Meesterkok...

Meer lezen ->

26 juni 2025
Soenil Bahadoer zet nieuwe stap met Spicy Chef Events

Na het sluiten van zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof, en nog vóór de opening van zijn nieuwe restaurant GEM, slaat chef Soenil Bahadoer een nieuwe, uitgesproken koers in: catering met culinaire diepgang. In samenwerking met Garçons Group - het team achter onder meer Essense Food & Events - introduceert hij Spicy Chef Events: een cateringconcept dat zijn uitgesproken signatuur toegankelijk maakt voor de eventwereld, zonder concessies aan kwaliteit of beleving...

Meer lezen ->

26 juni 2025
Ook sterrenrestaurant Fitzgerald* sluit de deuren

Na tien jaar komt er een einde aan restaurant Fitzgerald*, een van de culinaire iconen van Rotterdam. Het team maakte de sluiting donderdagochtend 26 juni bekend via Instagram. Zaterdag 12 juli wordt de allerlaatste avond dat het met een Michelinster bekroonde restaurant zijn gasten verwelkomt...

Meer lezen ->

25 juni 2025
Cas Pikaar sluit Pikaar* en begint opnieuw: “Een Michelinster is niet meer het doel”

Restaurant Pikaar* in Hilvarenbeek serveert op 24 augustus zijn laatste couverts. Chef-kok Cas Pikaar en diens partner Kelly Chen hebben besloten de deuren van het sterrenrestaurant te sluiten. Pikaar keert terug naar zijn geboortedorp Riethoven om daar een nieuw restaurant te beginnen. Restaurant Pikaar opende vijf jaar geleden de deuren en mocht al na acht maanden een Michelinster op de gevel hangen...

Meer lezen ->

23 juni 2025
Ron en Lindsay Lemmens sluiten sterrenrestaurant Flavours en openen Bistro

Ron en Lindsay Lemmens sluiten per 27 juli 2025 de deuren van hun restaurant Flavours* in Weert. Per oktober 2025 begint het paar een nieuw hoofdstuk en openen ze de deuren van Bistro luux. Luux is een luxe bistro die toegankelijke gastronomie biedt met eerlijke prijzen. Ron en Lindsay sluiten eind juli 2025 een periode van tien jaar restaurant Flavours af...

Meer lezen ->

20 juni 2025
Maeve* ondergaat verbouwing: “Voelen ons nog beter bij kleinschaligere setting”

Chef-eigenaar Tommy Janssen en maître-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve. Het sterrenrestaurant is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument in hartje Utrecht. Voorend: “Komende zomer wordt het gehele interieur vernieuwd en wordt een deel van het restaurant verbouwd. Vier jaar na de opening zijn wij klaar voor een volgende stap..."

Meer lezen ->

19 juni 2025
Restaurant De Zeeuw sluit 9 maanden na opname in Michelingids de deuren

Restaurant De Zeeuw in Haarlem sluit per direct de deuren, zo maakt chef-kok Jeroen de Zeeuw bekend via een bericht op social media. Het fine dining restaurant werd in september vorig jaar nog opgenomen in de Michelingids. Gault&Millau gaf Restaurant De Zeeuw een waardering van 14,5 punt. Als reden voor de plotselinge sluiting wijst De Zeeuw naar een aantal omstandigheden...

Meer lezen ->

2 juni 2025
De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant

Op vrijdag 27 juni 2025 opende het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met slechts 24 couverts per avond biedt het Wild Atelier een exclusieve beleving waar wild, de smaken van de natuur en storytelling centraal staan. Het Wild Atelier geeft een nieuwe dimensie aan De Echoput, dat in 2025 haar zeventigjarig jubileum viert...

Meer lezen ->

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws