De ontknoping van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) nadert zijn hoogtepunt. Op 4 november 2024 wordt bekend wie van de t...
Je hoort het wel vaker: ‘de klant is koning’, nee zeggen is geen optie. Over dit gezegde verschillen de meningen, heb ik gemerkt. Als een...
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deeln...
De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...
De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...
Michelin heeft deze week in het Cognac-theater in de Charentes regio de Michelin Gids Frankrijk 2022 uitgebracht in aanwezigheid van een aantal chef-k...
De 580 leden van Relais & Chateaux kwamen op 16 november virtueel bijeen voor de 51ste internationale conferentie. Tijdens de conferentie dee...
Het is de nieuwste innovatie in de markt van luxevlees op het gebied van dry aging: een in Zwitserland ontwikkelde rijpingsmethode met behul...
Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninks...
Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druive...
Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk ar...
Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks...
Vorig jaar zat ik in de Thaise stad Chiang Mai heerlijk aan de rivier Ping na te genieten van een uitgebreid diner, glaasje cognac erbij. Intens geluk...
Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van...
Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart...
Op 4 september openen de deuren van het klassiek Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. “Bodon is voor ons de belichaming van Franse trad...
Het noodweer dat deze dagen over Frankrijk trok, heeft met name door de hevige hagelbuien flinke schade toegebracht aan wijngaarden. Vooral in de str...
Restaurant Luitenant Cornelis opent begin maart 2016 aan de Voetboogstraat 15 in Amsterdam. Lt. Cornelis is gevestigd in een sfeervol en historisch p...
Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lek...
In het najaar breekt in de restaurants traditioneel de wildperiode aan. Waarom zouden lunchrooms daaraan niet meedoen? Maar dan natuurlijk wel op een...
Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een le...
Het gastvrijheidsniveau in de Nederlandse horeca zit in de lift. Dit bleek gisteren tijdens jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijh...
Restaurant Gigi's in Londen heeft de duurste cocktail ter wereld gecreëerd. De cocktail, vernoemd naar de naam van het restaurant, kost ruim 11.500 e...
Eliza de Vos en haar coach Blanche Vinke zijn uitgeroepen tot winnaars van de twaalfde editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. De Vos is...
Na een terugloop in de champagne-consumptie als gevolg van de economische crisis, lopen de verkopen van dure champagne-merken momenteel weer op. De ku...
Een fles cognac uit 1788 heeft vorige maand op een veiling in Parijs 25.000 euro opgeleverd. De fles was onderdeel van een veiling van achttienduizend...
Terminologie in de restaurantsector is voor de een heel gewoon en voor de ander een lastige zaak. De RestaurantKrant legt een lijstje aan met uitleg v...