De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...
Een Europees onderzoek door ProVeg International in samenwerking met Innova Market Insights, de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent al...
Vorig jaar daalde het vleesverbruik met 1,9 kilo per persoon, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van Wakker Die...
Vier op de vijf Nederlanders willen dat restaurants en supermarkten méér plantaardig eten gaan aanbieden. Ruim de helft van de ondervraa...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...
Als eerste langs de weg introduceert Shell hamburgers van The Blue Butcher. Deze innovatieve vleesvervanger bestaat volledig uit plantaardige en natuu...
De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van&n...
Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. De Nationale Week Zo...
Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust va...
De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier s...
Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking...
Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te et...
Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast...
De wereld van de gastronomie is aan het verschuiven; waar we nog niet zolang geleden een restaurant bezochten voor die uitzonderlijk lekkere entrec&oc...
De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. I...
Een stuk vlees tijdens het avondeten is voor veel Nederlanders belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh. Uit het...
Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit...
De wereldconsumptie van vlees zal tussen 2005 en 2015 met 21,3 procent stijgen naar 315 miljoen ton als gevolg van een toename van de inkomens. In 200...