Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van chef de cuisine in de keuken...
In augustus opent aan de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat high end restaurant SECRET GARDEN. Geïnspireerd op multidisciplinaire horecagelegenhede...
Zes restaurants die vorig jaar nog een Michelinster mochten voeren, staan dit jaar niet meer op de lijst van Michelin. Dit komt in alle gevallen omdat...
Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn wordt ter overname aangeboden. Echtgenote Deborah Rive zoekt een overnamekandidaat voor de exploitatie van het r...
Jacob Jan Boerma sloot eind 2019 zijn restaurant De Leest, daarmee verdween het restaurant uit De Michelin Gids 2020, hoewel zijn handtekening op het...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Gisteren was het zover: de uitreiking van de Michelin Gids 2020. De redactie van De RestaurantKrant hield via deze pagina een liveblog bij vanuit...
Op social media deelde Les Patrons Cuisiniers mee dat topkok Lucas Rive woensdag op 57-jarige leeftijd is overleden. De culinaire inspirator overleed...
Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterpr...
Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaura...
Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Re...
24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriet...
Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 to...
De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire l...
Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug?...
Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten...
Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Ke...
Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan de...
Nederlandse gasten kunnen eind mei weer 10 dagen lang culinair genieten tijdens de "Heerlijk10daagse.":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=heerlijk10da...
Het lekkere eten en drinken is een onmisbaar element rondom de feestdagen. Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het kerstdiner wel echt bij de Kers...
De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterren...
Vers Vis Handel Jan van As organiseert op 2,3 en 4 oktober in de Markthal van het Food Center Amsterdam het "Vis&Seizoen Festival":http://visenseizoen...
Met trots is Lucas Rive onlangs tijdens het jaardiner van Les Patrons Cuisiniers geïnaugureerd als nieuw lid. Rive opende vorig jaar "een eigen resta...
In de nieuwe gids van Michelin voor Nederland hebben negen restaurants hun eerste ster gekregen. In Amsterdam kregen Bridges in Sofitel Legend The Gra...
Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is "Restaurant EVI in Zandvoort":http://www.restaurantevi.nl/index.php?option=com_content&view=a...
Richard van Oostenbrugge van restaurant BordÂEau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het...
Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant...
Niels van den Berg van restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Niels heeft de afgelopen jaren toegewerkt naa...
Zijn lang gekoesterde wens komt in vervulling. Lucas Rive opent samen met zijn vrouw een eigen restaurant in Hoorn. De Meesterkok nam vorig jaar afsch...
In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos K...
Erik van Loo van restaurant Parkheuvel heeft de Zilveren Ui 2012 gekregen. Hiermee wordt de SVH Meesterkok geprezen voor zijn culinaire invulling in d...
De Gouden Koksmuts 2013 is gewonnen door Roy Eijkelkamp, souschef van restaurant De Bokkedoorns. Wynand Vogel reikte de prijs uit op de Horecava 2013....
Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden. *Duurzaam koken* E...
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook tijdens de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2013. Teleurstelling en blijdschap volgden elkaar in...
Lucas Rive stopt nog voor het einde van dit jaar als chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns** in Overveen. Rive, 50 jaren jong, wil graag een nieuwe u...
Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard...
De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vak...
Alfred van Dijk heeft de vijfde Wynand Vogel Bokaal in de wacht gesleept. De chef-kok van restaurant Het Oude Dijkhuys in Lisserbroek kreeg van de jur...
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom een fotoverslag van het NK Gouden Koksmuts 2012. Koken is oorlog, maar de resultaten mogen er zeker zij...
Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en m...