In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...
Barstro Prins & Aap opent in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar...
Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...
Allereerste de uitspraak. Vermout is een van de weinige dranken in de horeca die zo vaakverkeerd wordt uitgesproken. De juiste uitspraak is ‘ver...
De voorbereidingen voor het nieuw te openen Carstens Café zijn in volle gang. Het all day café zal naar verwachting 25 juni open gaan. C...
De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...
Na maanden zonder terrassen verheugen Nederlanders in het hele land zich dit jaar extra op de zomer en op alle terrasjes die Nederland rijk is. Maar w...
Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe...
Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druive...
Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse...
Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk ar...
In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderd...
In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop...
Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Moo...
Het wildseizoen staat weer voor de deur. Een tumultueuze periode voor veel restaurants. Verwerken in een menu, op de kaart zetten of juist buiten de k...
Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur....
Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze...
Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Fly...
Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een...
De Kroatische ambassadeur in Den Haag heeft kaaskoningin Betty Koster van L’Amuse in IJmuiden benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018. Deze be...
Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de bro...
Tappen met de computer? Dat is toch niet gastvrij! Wie dat denkt is een dief van zijn eigen kassa. De gast merkt er namelijk niets van dat software zi...
Arjan Smit en Inge Stolk van Streekrestaurant de Pronckheer verleggen hun koers. Begin 2018 beëindigen zij na bijna 25 jaar hun à la carte...
Het bekende Amsterdamse restaurant d’Vijff Vlieghen en de Schiedamse Nolet Distillery hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerkin...
Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijne...
Van 15 oktober 2016 t/m 31 mei 2017 presenteert het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling Eten in Oorlogstijd. Vijf bekende Nederlandse topk...
Long live the Queen! We richten ons vizier in 2016 op Groot-Brittannië. Niet alleen vanwege een naderende Brexit, maar ook vanwege de culinaire invl...
De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers...
Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best...
Limburgers hebben veel om trots op te zijn, en vandaag willen we ook de rest van Nederland kennis laten maken met een Limburgse specialiteit: Zuurvle...
Op 1 november opent RIJKS®, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in de vernieuwde Philipsvleugel. RIJKS® telt 140 zitplaatsen, een aparte ruimt...
Ketel 1, het authentieke Hollandse jenevermerk, lanceert deze week een nieuwe commercial. Net zoals in eerdere videocampagnes, staan persoonlijke ver...
Het nieuwe Nederlandse gin merk "V2C":http://www.v2cgin.com heeft voor de V2C Dutch Dry Gin op The International Wine and Spirit Competition 2014 een...
Jopen Bierbrouwerij en driesterrenrestaurant De Librije hebben samen een bier ontwikkeld: LibrijeÂs Bier. Jonnie en Thérèse Boer zochten naar een...
Na enkele maanden van intensief verbouwen zal op vrijdag 3 september aanstaande Prego Vineria - Trattoria officieel haar deuren openen aan de Lange Ha...