Je hebt gezocht op: jenever

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
11 juni 2024Nieuws

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z

In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...

Nieuwe ‘barstro’ Prins & Aap brengt cocktailbar en bistro samen
13 maart 2024Nieuws

Nieuwe ‘barstro’ Prins & Aap brengt cocktailbar en bistro samen

Barstro Prins & Aap opent in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar...

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette
12 januari 2022Nieuws

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette

Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...

Wat is vermout eigenlijk?
28 juli 2021Nieuws

Wat is vermout eigenlijk?

Allereerste de uitspraak. Vermout is een van de weinige dranken in de horeca die zo vaakverkeerd wordt uitgesproken. De juiste uitspraak is ‘ver...

Even binnenkijken: Carstens Café Amsterdam
17 juni 2021Nieuws

Even binnenkijken: Carstens Café Amsterdam

De voorbereidingen voor het nieuw te openen Carstens Café zijn in volle gang. Het all day café zal naar verwachting 25 juni open gaan. C...

Experts over de kansen van de kaasplank
10 juni 2021Nieuws

Experts over de kansen van de kaasplank

De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...

De top 10 steden in Nederland met de meeste eetgelegenheden in de buitenlucht
7 juni 2021Nieuws

De top 10 steden in Nederland met de meeste eetgelegenheden in de buitenlucht

Na maanden zonder terrassen verheugen Nederlanders in het hele land zich dit jaar extra op de zomer en op alle terrasjes die Nederland rijk is. Maar w...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem
24 februari 2020Nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe...

Dit wist je (nog) niet over grappa
23 oktober 2019Nieuws

Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druive...

Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival
6 september 2019Nieuws

Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse...

Interview: Een ode aan de jenevercultuur
1 augustus 2019Nieuws

Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk ar...

Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]
16 juli 2019Nieuws

Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderd...

Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer
24 juni 2019Nieuws

Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop...

Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw
6 juni 2019Nieuws

Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Moo...

"Wild verkoopt het best buiten de kaart om"
25 oktober 2018Nieuws

"Wild verkoopt het best buiten de kaart om"

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Een tumultueuze periode voor veel restaurants. Verwerken in een menu, op de kaart zetten of juist buiten de k...

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding
30 augustus 2018Nieuws

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding

Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur....

De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper
2 augustus 2018Nieuws

De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze...

Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?
18 juni 2018Nieuws

Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Fly...

Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker
3 april 2018Nieuws

Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een...

Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018
9 maart 2018Nieuws

Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018

De Kroatische ambassadeur in Den Haag heeft kaaskoningin Betty Koster van L’Amuse in IJmuiden benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018. Deze be...

Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op
20 februari 2018Nieuws

Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de bro...

Tapautomatisering verdient zichzelf terug
3 juli 2017Nieuws

Tapautomatisering verdient zichzelf terug

Tappen met de computer? Dat is toch niet gastvrij! Wie dat denkt is een dief van zijn eigen kassa. De gast merkt er namelijk niets van dat software zi...

Streekrestaurant Pronckheer verlegt koers
19 juni 2017Nieuws

Streekrestaurant Pronckheer verlegt koers

Arjan Smit en Inge Stolk van Streekrestaurant de Pronckheer verleggen hun koers. Begin 2018 beëindigen zij na bijna 25 jaar hun à la carte...

Pop-up bar 'De Vlieg’ opent deuren
2 december 2016Nieuws

Pop-up bar 'De Vlieg’ opent deuren

Het bekende Amsterdamse restaurant d’Vijff Vlieghen en de Schiedamse Nolet Distillery hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerkin...

Distilleerderij Cooymans maakt doorstart
27 juli 2016Nieuws

Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijne...

Tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ in Verzetsmuseum
19 juli 2016Nieuws

Tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ in Verzetsmuseum

Van 15 oktober 2016 t/m 31 mei 2017 presenteert het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling Eten in Oorlogstijd. Vijf bekende Nederlandse topk...

Focus on Britain!
7 april 2016Nieuws

Focus on Britain!

Long live the Queen! We richten ons vizier in 2016 op Groot-Brittannië. Niet alleen vanwege een naderende Brexit, maar ook vanwege de culinaire invl...

Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers
5 januari 2016Nieuws

Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers...

On top of the world bij Café Rotterdam
30 juni 2015Nieuws

On top of the world bij Café Rotterdam

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best...

Lekker zoet: zuurvlees
3 april 2015Nieuws

Lekker zoet: zuurvlees

Limburgers hebben veel om trots op te zijn, en vandaag willen we ook de rest van Nederland kennis laten maken met een Limburgse specialiteit: Zuurvle...

Toprestaurant in Rijksmuseum
27 oktober 2014Nieuws

Toprestaurant in Rijksmuseum

Op 1 november opent RIJKS®, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in de vernieuwde Philipsvleugel. RIJKS® telt 140 zitplaatsen, een aparte ruimt...

Nieuwe commercial van Ketel1
3 oktober 2014Nieuws

Nieuwe commercial van Ketel1

Ketel 1, het authentieke Hollandse jenevermerk, lanceert deze week een nieuwe commercial. Net zoals in eerdere videocampagnes, staan persoonlijke ver...

Zilveren award voor Nederlands ginmerk
30 juli 2014Nieuws

Zilveren award voor Nederlands ginmerk

Het nieuwe Nederlandse gin merk "V2C":http://www.v2cgin.com heeft voor de V2C Dutch Dry Gin op The International Wine and Spirit Competition 2014 een...

Nieuw op de markt: Librije's Bier
9 december 2013Nieuws

Nieuw op de markt: Librije's Bier

Jopen Bierbrouwerij en driesterrenrestaurant De Librije hebben samen een bier ontwikkeld: Librije’s Bier. Jonnie en Thérèse Boer zochten naar een...

Nieuwe Italiaan Prego opent deuren
31 augustus 2010Nieuws

Nieuwe Italiaan Prego opent deuren

Na enkele maanden van intensief verbouwen zal op vrijdag 3 september aanstaande Prego Vineria - Trattoria officieel haar deuren openen aan de Lange Ha...