Op woensdag 26 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats. Tien teams streden in twee rondes om een pl...
De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop. Zowel de beursvloeren als de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant waren...
Bellevue, gesitueerd aan de pittoreske haven in het Brabantse Willemstad, heeft een transformatie ondergaan. Een week lang bleven de deuren gesloten o...
Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in...
Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d'Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven chefs nemen plaats aan de vak...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Op dinsdag 10 januari streden 6 teams om de titel Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronom...
Volgende week, op dinsdag 28 juni, heeft Kaat Mossel de eer om als allereerste restaurant in Nederland (en België) de nieuwe oogst mosselen te on...
In de Scheveningse vissershaven vind je het Zeemanshuis, een café dat al sinds 1990 een toevluchtsoord is voor havenarbeiders, Engelse en Deens...
Samen met Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase in Domburg en mosselleverancier Vette & Verhaart, voeren de visspecialisten van SmitVis vanochtend...
Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Slig...
Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten vo...
De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrij...
't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt v...
In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderd...
E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van...
Bistro & Grill Later aan Zee is uit haar winterslaap en klaar voor het nieuwe strandseizoen. Zij opent zondag 17 maart 2019 haar deuren voor de li...
Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu...
Van donderdag 20 t/m zaterdag 29 september trakteert Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – van het Bilderberg Parkhotel in...
Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landm...
Op de Amsterdamse Noordermarkt 4 - in het pand waar voorheen Proust zat - openen horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters de derde ves...
Op 15 december 2017 opende Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse kl...
Op 15 december 2017 opent Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en...
Voor het eerst ging de Gouden Mossel die het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel jaarlijks uitreikt niet richting een Rotterdammer, maar wel naar ieman...
Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november....
In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor e...
Gisteren heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de vijfde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgev...
Eerder in 2017 lanceerde Spingaren haar eigen charcuterie op de Amsterdamse markt. De vijf gepassioneerde horecamensen van Spingaren hebben zich vol t...
Op 1 september 2017 opent House of Watt haar deuren aan de James Wattstraat 73 – in Amsterdam Oost. Deze nieuwe ontmoetingsplek is gevestigd in...
Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Va...
Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met 10 nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prin...
Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam w...
Mosselliefhebbers kunnen donderdag 27 juli vanaf 17.00u hun hart ophalen bij Eetcafé Cloos Den Haag. Het restaurant zet die avond de grootste m...
Eerder plaatsten we al eens een lijstje met 7 misverstanden over mosselen. Omdat het mosselseizoen weer is aangebroken, hebben we wat onderzoek gedaan...
Het nieuwe Zeker Zeeuws mosselseizoen gaat woensdag 28 juni van start met de feestelijke overhandiging en aansluitende proeverij van de eerste baal bo...
Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli 2017 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het zesde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in...
Brasserie De Dagvisser is een begrip in de Scheveningse haven. ’s Zomers zit het terras vol, ’s winters brandt binnen de kachel voor een t...
De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct vierde de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester gisteren met de feestelijke ove...
Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig ja...
Mosselen en oesters uit het Oostelijke deel van de Oosterschelde en de Noordelijke tak mogen niet in de handel worden gebracht. Mosselen en oesters ui...