Je hebt gezocht op: whisky

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat
2 oktober 2024Nieuws

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat

Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...

Laphroaig whisky en chef Jaimie van Heije openen pop-up restaurant
7 augustus 2024Nieuws

Laphroaig whisky en chef Jaimie van Heije openen pop-up restaurant

Jaimie van Heije maakte samen met Laphroaig eerder dit jaar een culinaire expeditie naar het Schotse schiereiland Islay, gericht op het ontwerpen van...

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één
16 mei 2024Nieuws

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één

Vrijdag 17 mei opent Soulkitchen officieel de deuren. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen meer dan alleen een rest...

Beste sherry-cocktail ter wereld komt uit België
13 mei 2024Nieuws

Beste sherry-cocktail ter wereld komt uit België

De Belg Robbe Dupon uit Brugge, België, is 9 mei wereldkampioen geworden in de Tio Pepe Challenge. Deelnemers van deze wedstrijd streden in de ba...

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

December 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant
28 december 2023Nieuws

December 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

November 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant
24 november 2023Nieuws

November 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Augustus: Michelin neemt weer drie nieuwe restaurants op in Michelingids Nederland
24 augustus 2023Nieuws

Augustus: Michelin neemt weer drie nieuwe restaurants op in Michelingids Nederland

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...

Nieuwe inzichten, trends en internationale cijfers alcoholvrije dranken
23 september 2022Nieuws

Nieuwe inzichten, trends en internationale cijfers alcoholvrije dranken

De eerste editie van het internationale No en Low Alcohol business event, de NabLab 0.0 Trade Show, lanceert deze week een deel van het programma, int...

Eigenaar van Soep-er vertelt De RestaurantKrant alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar
22 september 2022Nieuws

Eigenaar van Soep-er vertelt De RestaurantKrant alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar

Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van de lunchroom, waarboven...

Maak je eigen biercocktails
5 juli 2022Nieuws

Maak je eigen biercocktails

Een goed gemaakt bier is een traktatie op zichzelf. Daar hoef je in principe niets aan toe te voegen. Toch kan het mixen en combineren van bieren bijz...

Artist impressions: Nieuwe Japanse tapasbar en matcha-café opent in Rotterdam Centrum
8 juni 2022Nieuws

Artist impressions: Nieuwe Japanse tapasbar en matcha-café opent in Rotterdam Centrum

Begin deze zomer opent SHIN aan de Rodezand in Rotterdam. Een moderne, gezellige Japanse tapasbar en matcha-café in izakaya-stijl. Dit nieuwe h...

Belegd met bladgoud: de duurste hamburger ter wereld
10 augustus 2021Nieuws

Belegd met bladgoud: de duurste hamburger ter wereld

The Golden Boy van De Daltons in Voorthuizen is officieel de duurste hamburger ter wereld. Tot die conclusie komt the Official World Record Associatio...

Robots in de bediening bij Sushi San
3 augustus 2021Nieuws

Robots in de bediening bij Sushi San

Een heerlijk avondje uit in een eigentijds Japans restaurant waar je kunt kiezen uit classics én nieuwe creaties van een bekende chef. Vanaf be...

Recordpoging voor duurste hamburger ter wereld geslaagd
29 juni 2021Nieuws

Recordpoging voor duurste hamburger ter wereld geslaagd

De recordpoging van De Daltons in Voorthuizen om de duurste hamburger ter wereld te maken, is geslaagd. Dat is het oordeel van de aanwezige jury, die...

Duurste hamburger ter wereld komt uit Voorthuizen
21 juni 2021Nieuws

Duurste hamburger ter wereld komt uit Voorthuizen

De Daltons in Voorthuizen maakt deze zomer de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, bedacht en gemaakt door eige...

JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm
21 januari 2021Nieuws

JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tek...

Wat doe jij met Wereld Whisky dag?
25 februari 2020Nieuws

Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfv...

The Iron Lady brengt Flat Iron Steak naar Rotterdam
10 januari 2020Nieuws

The Iron Lady brengt Flat Iron Steak naar Rotterdam

Eind februari opent restaurant The Iron Lady in de Pannekoekstraat in Rotterdam. Alles draait hier om de Flat Iron Steak: in Nederland onbekend, maar...

Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''
2 januari 2020Nieuws

Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider va...

Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie
20 september 2019Nieuws

Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakh...

Interview: Een ode aan de jenevercultuur
1 augustus 2019Nieuws

Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk ar...

Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt
26 juli 2019Nieuws

Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt

Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks...

Upselling in de horeca, zo pak je het aan
4 april 2019Nieuws

Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een pe...

Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019
11 december 2018Nieuws

Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 201...

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding
30 augustus 2018Nieuws

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding

Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur....

Column: blurring is juist een zegen
16 juli 2018Nieuws

Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en...

1e editie Wine & Whisky festival BARN47
15 mei 2018Nieuws

1e editie Wine & Whisky festival BARN47

Op zaterdag 19 mei vindt de eerste editie van BARN47’s Wine&Whisky Festival plaats. Tussen 15.00 en 21.00 uur kunnen gasten een route bewand...

Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?
17 april 2018Nieuws

Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle se...

Bacardi introduceert Añejo Cuatro
4 april 2018Nieuws

Bacardi introduceert Añejo Cuatro

Bacardi rum, ‘s werelds meest geprezen rum, introduceert vandaag Bacardi Añejo Cuatro (“vier” in het Spaans, een eerbeto...

Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker
3 april 2018Nieuws

Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een...

Tekort aan bourbonvaten zorgt voor problemen vatgerijpte whiskeybieren
22 januari 2018Nieuws

Tekort aan bourbonvaten zorgt voor problemen vatgerijpte whiskeybieren

Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. De prijs per vat is daardoor de laatste jare...

Stoomtrein verspreidt whisky-aroma's in Hudsons Bay
19 december 2017Nieuws

Stoomtrein verspreidt whisky-aroma's in Hudsons Bay

Whisky brand Dewars’ heeft vorige week een shop in shop geopend in Hudsons Bay in Rotterdam. In de pop-up verspreidt een echte stoomtrein de aro...

Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit
18 oktober 2017Nieuws

Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit

Horecaondernemers én sportfanaten Wim de Klerk en Sven Beijk misten in de Maasstad een bar-restaurant waar sport werd uitgezonden én goe...

Dit zijn de 10 populairste cocktails wereldwijd
4 juli 2017Nieuws

Dit zijn de 10 populairste cocktails wereldwijd

Drinks International vroeg aan een panel van 100 bars verspreid over de hele wereld wat de tien meest bestelde cocktails waren gedurende het afge...

Hoteleigenaar woest vanwege diefstal van een menselijke teen
22 juni 2017Nieuws

Hoteleigenaar woest vanwege diefstal van een menselijke teen

Uit de hotelbar van Downtown Hotel in Yukon, Canada, is een belangrijk ingrediënt ontvreemd. In de Sourtoe cocktail wordt immers een gemummi...

Kevin Kroon is Bartender of the Year
19 mei 2016Nieuws

Kevin Kroon is Bartender of the Year

Na een spectaculaire finale gisteravond in het W Hotel in Amsterdam, is Kevin Kroon verkozen tot Diageo World Class Dutch Bartender of the Year 2016...

Voor jou: 9 feitjes over whisky
16 februari 2016Nieuws

Voor jou: 9 feitjes over whisky

Whisky. Klassiek, maar ook populair in cocktails en in natuurlijk de Irish coffee. Als horecaprofessional kun je nooit genoeg kennis hebben. Daarom...

Toddy van hete thee
1 januari 2016Nieuws

Toddy van hete thee

Ingrediënten (2 personen) 2 citroenen, plus extra sap naar smaak 6 kruidnagels 2 zakjes kamillethee  4 dl water dat net van de kook af...

Pop-up cocktail bar opent in Rotterdam
19 november 2015Nieuws

Pop-up cocktail bar opent in Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Bar Vicini. Gasten kunnen er terecht voor een mooie cocktail of een echt goede whiskey. In de ruimte waar voorheen de Mercato zat...