De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...
De ontknoping van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) nadert zijn hoogtepunt. Op 4 november 2024 wordt bekend wie van de t...
Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...
Sterrenchef Edwin Vinke zet een stap terug en draagt het restaurant De Kromme Watergang over aan zijn zoon, Tom Vinke. Tom, die al ruim acht jaar in d...
Op 24 september vindt de finale van de 'Minder Zout, Meer Smaak Award 2024' plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Samen met Smaakmakers...
Met trots kondigt restaurant Ovum in Grave de komst aan van de nieuwe chef-kok, Quintus te Duits. De 26-jarige chef heeft in juli de scepter van Sebas...
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deeln...
De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Het in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje gevestigde G7 Restaurant in Sittard heeft een gloednieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...
Eigenaren Jan Grijspeere en Marije Bremer-Jansen zagen geen mogelijkheid meer om het tij te keren en de exploitatie van hun Franse restaurant en delic...
Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...
Ondernemen in Lelystad. “Bij het bepalen van het nieuwe menu houden we heel erg rekening met de seizoenen en of producten hier uit de buurt kome...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
Syrco Bakker (38), chefkok van restaurant Pure C**, is van plan een eigen restaurant te openen. De chef werkt tot eind april in Cadzand en opent deze...
Op vrijdag 14 april wordt op unieke wijze het aspergeseizoen geopend door House of Inspiration Nidum en restaurant Ovum. Op deze avond in Grave vindt...
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
Ondernemers Gerdine en Bart van Hal hebben op 4 november 2022 Restaurant The Dining Room in Oisterwijk geopend. Het fine-dining restaurant is gevestig...
Het is weer tijd voor de Lekker500. Dé restaurantgids die al 45 jaar uitzoekt wat de beste adressen zijn voor de lekkerbek. Mocht je als consum...
Een kijkje in de keuken was nooit zo spectaculair én exclusief tegelijk als de Kitchen Party die wordt georganiseerd door restaurant Spectrum i...
Teide Schepers van restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Deze prestigi...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...
De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...
De 21ste editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheers...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...
Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn zes kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...
Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium word...
De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verleng...
Voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland. Kandidat...
Het Zeeuwse Inter Scaldes van chef-kok Jannis Brevet is door de Lekker500 wederom uitgekozen tot beste restaurant van Nederland. De Librije...
Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninks...
Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...
Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de...
Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidat...
Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naa...
Restaurantgids Lekker maakt de top-10 van beste restaurants voor de gids voor 2013 bekend. Oud Sluis staat op nummer één, Inter Scaldes is terug op nu...