Onlangs mocht ik weer een mooie podcast opnemen met producent/teler Gerjan Snippe van Biobrass in Zeewolde. Biobrass is een biologisch teelt- en hande...
Chiel de Boer (22) heeft de editie 2024 van de Jeunes Chefs Competitie gewonnen. Deze kookwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de nationale af...
Als trotse deelnemer aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel nodigt JRE-Nederland heel Nederland uit om van 4 tot en met 10 maart samen met he...
De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groe...
Bas Jonker (24), creative souschef van restaurant Carelshaven in Delden, vertegenwoordigt Nederland tijdens de finale van de internationale kookwedstr...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
De huur die je verschuldigd bent voor het pand waarin je jouw horecabedrijf exploiteert, maakt in de regel een fors onderdeel uit van je kostenstructu...
Het aantal vrouwelijke chefs zit wereldwijd in de lift, waarbij verschillende landen de afgelopen jaren een gestage toename hebben gemeld. Nederland b...
Over enkele dagen, op zondag 29 mei, vindt het NK Blindproeven (van wijn) 2022 plaats, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT in Conferentiehotel Kontakt der K...
Zes Nederlandse toprestaurants sturen jonge veelbelovende souschefs naar de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôt...
De COVID-19 pandemie heeft tot op heden veel impact gehad op restaurants door de opgelegde sluitingen en beperkte openingstijden door de Nederlandse o...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Sander de Vette. De 2...
Heb je inzicht in het energieverbruik van je horecazaak en inzichtelijk of je gebruik kunt maken van fiscale voordelen? In dit artikel bieden we je in...
Op 13 oktober maakte premier Mark Rutte bekend dat de horeca opnieuw de deuren moest sluiten. Het is inmiddels ruim vier maanden geleden en nog altijd...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis....
Na twee maanden verbouwen, restylen, veel keuzes maken en klussen is het vandaag eindelijk zo ver ... De Zwaan Delden opende op vrijdag 10 januari 202...
Jelle Horst heeft prima gepresteerd tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in het Candadese Calgary. De souschef van sterrestaurant...
Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs...
Het aantal wereldrestaurants in Nederland is de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigd. We telden er 25 in 2016, 71 in 2019. Als daar de 35 Liv...
Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de...
Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence...
Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs R&oc...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 18 februari bij Leerhotel Het Kl...
Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief g...
Per 1 januari 2019 treedt Debbie Küpers bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden in dienst als maître-sommelier. Ze komt o...
Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. D...
Op 21 maart is de nieuwe naam en platform van De Gusteau Hospitality Groep gelanceerd. Sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van de...
Op 15 April 2018 opent Museum No Hero zijn deuren voor het publiek. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef La...
Wat hebben Emmen en Venlo met elkaar in gemeen? Het zijn bestemmingen die groeien in toeristisch opzicht. De Nederlander snakt naar die bestemmingen w...
Fijnproevers opgelet: Logis Hotels heeft de beste restaurants van 2017 bekend gemaakt. Maar liefst 60 restaurants - waaronder 10 nieuwe chefs - ontvin...
Een vliegende tafel aan een grote kraan waaraan gasten vijftig meter boven de lucht kunnen dineren Het bestaat! Dinner in the Sky is bedacht door H...
Thee is ÂhotÂ. Steeds meer gasten kiezen bewust voor thee en zoeken actief naar het perfecte theemoment. De horeca kan hiervan profiteren, door thee...
Deze zomer bestaat horecadesignstudio Moodmakers vijftien jaar. Om dat te vieren, zal Moodmakers op maandag 15 september een netwerkbijeenkomst voorzi...
"Het Landgoed Hotel en Restaurant Carlshaven":http://www.carelshaven.nl/Hotel werd (vanaf 1776) door zes generaties van de familie Kluver gerund. Het...
Alco en Evelyn van Berkel zijn de nieuwe exploitanten van hotel-restaurant Carelshaven. Zij openen de deuren van hun zaak in Delden op 1 augustus. Op...
Na het lezen van alle recensies over de IENS DinerDagen komt Spicebrush de Proeverij in Apeldoorn als best gewaardeerde restaurant uit de bus. Een res...
Geen ranglijst op basis van sterren, punten of koksmutsjes, maar domweg op zoek naar het lekkerste gerecht in de buurt en van het land. Dat is de o...
Eigenaar Jan Meijerink van het viersterrenhotel De Lutt in Twente, heeft zijn hotel-restaurant deze week verkocht aan collega Frits Hulshof. Per 2 aug...
Het rookverbod in de horeca en in openbare gebouwen leidt wereldwijd tot een forse daling van het aantal hartaanvallen. Dat is de conclusie van twee g...