Ondernemen in Groningen… Hasret, een geliefde keuze in de stad, bestaat uit twee populaire kebabzaken die goed bekend zijn bij de lokale bevolk...
In de afgelopen twee jaar leverden Nederlandse groothandels twee keer zoveel vleesvervangers aan horeca en cateringbedrijven. De totale verkoop steeg...
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben een pittig jaar achter de rug. Er moest een WHOA-procedure worden gestart o...
Het sterrenrestaurant van chef Servais en gastvrouw Stephanie Tielman verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wa...
Sinds de overname van het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You* in 2019, is horeca-echtpaar Servais en Stephanie Tielman in een rollercoaster tere...
Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...
Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...
Sinds de overname van het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You* in 2019, kwam het horeca-echtpaar in een rollercoaster terecht vanwege coronalockd...
Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...
Eigenaren Jan Grijspeere en Marije Bremer-Jansen zagen geen mogelijkheid meer om het tij te keren en de exploitatie van hun Franse restaurant en delic...
De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
De horeca blijft, ondanks de hoge inflatie, nog doorgroeien. In winkels nemen de verkopen daarentegen af, vooral door minder grote aankopen. Dit blijk...
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
De Lievergoed Collectie is per januari 2023 uitgebreid met Kapel Montfort en Brasserie Jacob V, beide gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirscho...
Vandaag werden tijdens de opening van de Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemee...
Het nieuwe jaar 2023 staat voor de deur en dat maakt dit een mooi moment voor reflectie, want hoe ging afgelopen jaar en wat willen we straks anders g...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
De horeca was altijd een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die een bijbaantje willen. Dat imago lijkt af te nemen. Doordat horeca tijdens lockdow...
Restaurant Fisher’s, gelegen boven op het zeeaquarium in Bergen aan Zee, heeft de restaurantdeuren definitief gesloten. De complete inventa...
Met geanonimiseerde transactiedata maakt ABN Amro bestedingen in de horeca en supermarktketens inzichtelijk. Deze twee categorieën kunn...
De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...
Wat in 2016 begon met een pop-up restaurant in de Utrechtse Botanische Tuinen, is inmiddels uitgegroeid tot een rondreizend restaurant met ruim 23.000...
Het rijksmonumentale pand op Markt 7 in Etten-Leur, dat tot jongstleden 26 juni verhuurd werd door restaurant Tilia (1 ster), is nu verhuurd aan inves...
Dat de omzet in de horeca de afgelopen twee jaar zwaar te lijden had onder de lockdowns, is bekend. Dat dit effect ongelijk verdeeld is over de catego...
Nederlandse wijn heeft een slechte naam bij velen. Het zou niet te drinken zijn. Je zou denken dat in tijden waarin duurzaamheid – en daarmee lo...
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...
De maand september is voor veel horecaondernemers de afsluiting van het hoogseizoen. Maar ondernemers zitten nooit stil want direct worden d...
De totale bierverkopen in de eerste zes maanden van 2022 liggen ruim een procent boven die in de vergelijkbare periode van 2019. In vergelijking met 2...
Fred Teeven is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Hij volgt Stijn Deelen op die na 3 jaar afscheid neemt. “Al...
Omarmen doet de horeca het nog niet. Maar ‘dynamic pricing’ kan een oplossing zijn om een hoger rendement te behalen. De prijzen laten afh...
Voor 2022 verwacht ING voor de horeca een volumegroei tussen de 30 en 35 procent. De voorwaarde daarbij is wel dat er later dit jaar geen nieuwe lockd...
Verschillende media berichtten afgelopen maandag dat de overheid slecht is voorbereid op een mogelijke nieuwe coronagolf in de herfst. De plannen vanu...
Hoewel flinke prijsstijgingen de koopkracht verder uithollen, besteedden consumenten in april 2022 gecorrigeerd voor inflatie 21 procent meer dan in d...
Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...
Twee jaar corona heeft een duidelijke impact gehad op de manier waarop mensen in Nederland hun geld uitgeven. Hoewel de totale creditcardbestedingen b...
Dat hij horecaondernemer wilde worden, wist Koen Hendriks al toen hij op de Havo zat. Welk segment bij hem paste, ontdekte hij toen hij werkte voor Le...