Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Twaalf teams gaan de strijd met elkaar aan in de finale van de derde Grand Concours Bollinger. Organisator The Wine & Food Association laat dinsda...
Sommelier Fallon Hoog Antink treedt in de voetsporen van Simon Veldman bij Restaurant Vermeer in Amsterdam. Veldman verruilde vorige zomer Vermeer na...
Jeroen Sportel van Vive la Vie in Groningen is maandag 14 november tijdens het Eindejaarsdiner bij Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland...
Stephan Nijst was een gedreven chef-kok die bij een aantal uitstekende (sterren)restaurants kookte. In 2008 werden hij en zijn partner een van de vier...
Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia...
Groente en fruit moeten hun smaak terugkrijgen. Dat is een van de principes die volgens dr. Peter Klosse, lector Gastronomie en 'smaakprofessor...
Elke dag verrassen we onze gasten bij restaurant L'invité met de kwaliteit van de Nederlandse wijnbouw. Wij serveren de absolute top van de...
Zes maanden na de brand in Restaurant Amarone staan chef de cuisine Jan van Dobben (rechts op de foto) en maître Jasper Verhagen weer te trappel...
Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel v...
Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote...
Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst g...
In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop...
Hoe ziet de toekomst van de horeca in relatie tot het milieu er uit? Hebben de chef-koks en restaurateurs een bepaalde vorm van verantwoordelijkheid o...
Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat...
Na een uitgebreide proeverij zijn maandagavond in restaurant The French Connection in Amsterdam de beste vijf Pays d’Oc IGP wijnen van Nede...
Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit...
Een bijzonder moment voor thuisbrouwer Jeroen Free. Hij pakte voor de tweede keer de overwinning tijdens de 6e editie van de Brand Bierbrouwwedst...
De natuurlijke troebelheid, dat is het eerste wat je opvalt als je het nieuwe Brand Ongefilterd Pilsener ziet. Neem je de eerste slok, dan proef je ee...
Het is zover. De drie winnaars, die ieder het nieuwe proefboek van Peter Klosse mogen ontvangen, zijn bekend. Het aantal inzendingen was enorm en uit...
Peter Klosse is eigenaar van de Echoput, oprichter van de Academie voor Gastronomie en Lector Gastronomie aan de Hogeschool Maastricht. Samen met A...
Restaurant De Echoput bestaat 60 jaar. "Peter Klosse":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/peter-klosse-ontkracht-wildfabelen-15972/ volgde zijn vad...
Wild wordt door vrijwel iedereen met het najaar en de feestdagen geassocieerd. Sommige restaurants grijpen het wildseizoen aan om het product extra te...
Goed nieuws: de decembereditie van De RestaurantKrant staat nu online! Lees het interview met Peter Klosse, oprichter van de Academie voor Gastronomie...
Ook dit jaar kozen internationale wijnexperts van over de hele wereld na een blinde proeverij de Pays d'Oc IGP Collection 2015. Deze 24 premium Coll...
Foodfestival "Food Unplugged":http://www.food-unplugged.com/ maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de p...
Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het vier...
Gisteren is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hote...
De internationale hospitality partner Mise en Place heeft zijn hoofdkantoor verplaatst naar een bijna 500 jaar oud kasteel in Maastricht. Het gaat hie...
Vorige week ontvingen 33 gedreven vakmensen uit de horeca en wijnwereld het hoog aangeschreven diploma Professioneel Gastronoom-Sommelier niveau 3. D...
Bezoek van 13 Â 16 januari de "Horecava":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=external_bannerin...
Smaakprofessor Peter Klosse heeft op 25 november officieel zijn lectoraat aan de hotelschool in Maastricht aanvaard. Na zijn rede over de wetenschap a...
Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft het beste vegetarische gerecht van Nederland gemaakt. Dat gebeurde...
Restaurant "De Keuken van Gastmaal":http://www.dekeukenvangastmaal.nl/ uit Utrecht heeft een speciaal groentemenu van vier gangen op de kaart gezet. A...
Jaco van Hensbergen is benoemd als SVH Wijnmeester. De dertigjarige sommelier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is een van de jongste professiona...
Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kr...
Het begrip duurzame voeding wordt vaak genoemd en ook steeds meer restaurants zeggen duurzaam te werken. Maar wat is duurzaam ondernemen in de restaur...
PUURST. Het nieuwe boek van Jonnie en Thérèse Boer werd op de eerste dag van Chefs®evolution gepresenteerd. Johan Cruijff, held van Jonnie, ontving...
Op het moment dat de ‘GaultMillau Talentvol Gastvrouw van het jaar’ werd bekendgemaakt, draaide Laura de Weerdt zich om. Ze keek de zaal i...