Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
De feestdagen komen eraan, en daarmee ook een van de drukste periodes van het jaar. En hoewel we nog niet weten hoe de feestdagen eruit komen te zien...
SVH-Meesterkok Theus de Kok kookte ruim dertig jaar als chef-kok bij Restaurant De Echoput, dat bekendstaat om zijn wildbereidingen. In zijn hoogtijda...
Wat waren de BBQ trends van 2021? Online slagerij The Butchery deed onderzoek naar de BBQ-gewoontes van Nederlanders. Meer dan 1.200 BBQ-liefh...
Heb jij al eens gehoord van sous vide koken? Niet? Als je een kookliefhebber bent en graag tijd doorbrengt in de keuken, zou je je er zeker eens in mo...
De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...
Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We...
Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde...
Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop d...
Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste,...
Het was even wennen voor de zestien chefs van restaurantketen Humphrey’s. Sinds april 2018 komen een aantal basisproducten uit een centrale prod...
Bij Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling maken de chefs van de zeventien horecaconcepten (onder andere) gebruik van gemaksproducten die afkomstig zijn...
Vanaf 10 januari staan er Sous Vide Egg Bites op het menu van Starbucks. Jazeker, de koffieketen gaat helemaal culi en lijkt zich te richten op h...
Onderzoek door de Stichting Variatie in de Keuken toont aan dat restaurants hun marges tot meer dan 20 procent kunnen verbeteren. Dit moet gebeuren do...
Martijn van de Wetering heeft ÂHet Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013Â gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leer...
De Nederlandse chef-kok Leo Elenbaas, patron-cuisinier van Restaurant Pure Passie in 's-Gravenzande, heeft de keuken-brigade van restaurant Noma kenni...