De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...
Sterrenchef Toine Hermsen is afgelopen donderdag onverwachts overleden. De chef was een van de eerste Nederlandse koks die twee Michelinsterren kookte...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...
De Gault&Millau gids 2023 werd vanmiddag in Utrecht gepresenteerd. Grootste stijgers waren Julemont (+1,5 punt) en De Nieuwe Winkel (+1,5 pun...
Dani Hoefnagels (24) van Beluga Loves You gaat per 1 december aan de slag als executive creative chef bij tweesterrenrestaurant Brut172 (2 sterre...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
Elf toprestaurants in Nederland zijn zojuist onderscheiden met een prestigieuze Restaurant Award, de enige prijs die volledig wordt toegekend vanuit h...
Op 13, 14 en 15 mei opent pop-up restaurant Rococo des Fleurs haar deuren in Cothen, alwaar sterrenchefs Ron Blaauw, Dennis Huwaë en Hans van Wol...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...
De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft een investering opgehaald van 2 miljoen euro. Cheflix is sinds de start in januari 2021 een groot succes....
Mineraalwater bottelen vanuit een verre bron ergens in Europa, vervuilende dieselwagens kilometers laten rijden om vervolgens na gebruik de petfles in...
Chef-kok Ron Blaauw wint het eerste seizoen van Snackmasters. In de finale uitzending moesten Ron en zijn tegenstander chef-kok Dennis Huwaë...
Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de ac...
Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met ve...
Welkom in ons liveblog over de bekendmaking van de Michelinsterren. Het was een bijzonder jaar, waarbij gegevens over de restaurants die nieuwe sterre...
In de hagelnieuwe app van de Michelingids staan twee dagen voor de officiële bekendmaking al tien restaurants die maandag eigenlijk pas de nieuwe...
Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelo...
Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger ...
Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naa...
Tijdens de laatste dag van het Maastrichtse Preuvenemint op het Vrijthof, op zondag 27 augustus, vond een verrassende presentatie plaats op de volle s...
Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de "BBB":https://registration.n200.com/survey/09...
Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het...
In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up re...
Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meesterchocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal ses...
In samenwerking met chef-kok Hans van Wolde presenteert "Foodgénique":http://www.foodgenique.nl/ van foodfotograaf Marco Paone een collectie sfeervol...
In de nieuwe Michelingids heeft Grand Restaurant Karel V uit Utrecht zijn ster in moeten leveren. Frouckje State uit Ryptsjerk en Sonoy uit Emmeloord...
Chef-kok Hans van Wolde van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht en patissier/chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève hebben een chocoladebox...
Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant...
De bijl van de bistronomie maakt korte metten met Nederlandse sterrenzaken. Na onder anderen Ron Blaauw en Hans van Wolde kondigt nu Toine Hermsen aan...
Restaurant Beluga van Hans van Wolde kampt met een beslaglegging door een schuldeiser. De eiser is Booz Event Design uit Rijswijk. Het bedrijf verzorg...
Sergio Herman wilde op het hoogtepunt stoppen met restaurant Oud Sluis. Nu is het moment daar. Zondag 22 december 2013 sluit de driesterrenchef de deu...
Toprestaurants die hun concept aanpassen, het is de trend van dit moment. Naast recentelijk "Ron Blaauw":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/ron-bl...
Natuurlijk zou het voor iedereen smullen zijn geweest als er een nieuw driesterrenrestaurant was te melden. Maar om nu over een grote teleurstelling t...
Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland blijft de teller van het aantal driesterrenrestaurants op twee steken. Veel aandacht w...
'‘Geen poespas of franjes, maar vis zoals het hoort.’' Dat is de beleving die eigenaren Dennis van der Meer en Jeroen Raes de gast...
Na de chips van Beluga heeft Hans van Wolde ijsjes ontwikkeld die in de schappen van Albert Heijn liggen. Het ijsje heet Tropical Coco Shuffle. *Tr...
Tijdens de BBB organiseren cateringbedrijf Maison van den Boer en BUSINESS A LA CARTE op maandag 30 januari het 'Symposium van de Smaak'. Hans van Wol...
Na een eerder verschenen kookboek uit zijn keuken, presenteert Hans van Wolde deze winter ÂMOODS met een korreltje zout.' Naast de culinaire creaties...
Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie M...