Dit najaar opent Vivid: een restobar in de gezellige Nobelstraat in hartje Utrecht. "Het is een welkome verrassing tussen de cafés en studenten...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei 2023 organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de 2de editie van het ‘Internationale Gourmet Fest...
Bij het starten van een horecaonderneming zal onder andere een keuze moeten worden gemaakt voor de rechtsvorm. Vaak wordt initieel, met name gelet op...
De huur die je verschuldigd bent voor het pand waarin je jouw horecabedrijf exploiteert, maakt in de regel een fors onderdeel uit van je kostenstructu...
Binnen de Nederlandse horeca groeit het aantal ondernemingen dat middels een franchise formule exploiteert nog steeds. Naast de van oorsprong typische...
Een hot topic momenteel, het effect van de torenhoge inflatie op de jaarlijkse huurprijsindexatie. Niet alleen word je als horecaondernemer geconfront...
Prijzenverhogingen zijn momenteel in de meeste branches een heet hangijzer. Zo ook in de horeca. De meeste groothandels, brouwerijen en andere leveran...
De digitalisering van onze maatschappij versnelt. Ook het ondertekenen van overeenkomsten gebeurt steeds vaker digitaal. Veel overheidsinstanties, ban...
Deze week verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat el...
Een eigen horecabedrijf runnen, mensen in goede sfeer een avond uit bezorgen én eigen baas zijn. Wat wil je nog meer? Je wilt daarnaast ook een...
Als ondernemer ontkom je er niet aan doorlopend overeenkomsten te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsovereenkomst voor je personeel of een huur...
Vanaf juni 2022 werken we samen met LOFF Advocaten. Maandelijks zullen zij onze lezers meenemen in een reeks van juridische onderwerpen die binnen de...
Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vege...
Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervol...
Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop...
Laatst waren wij een dagje op pad met de fiets. Aan het einde van de middag besloten we om toch een hapje te gaan eten in plaats van thuis de keu...
Nu de eerste zonnestralen zich laten zien is het eindelijk zover: lente! Met de huidige weersverwachtingen in het vizier, zijn alle medewerkers van Ca...
Ziekmelden een uur voordat ze moeten werken, consequent te laat komen, telkens weer grijpen naar de telefoon, wéér die ongeïnteress...
Biologisch, vegetarisch en veganistisch Restaurant LOFF opent donderdag 6 oktober week zijn deuren aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. LOFF is een re...
Op woensdag 14 januari is tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ÂMooi 2015Â de bekende Nederlandse zanger Gerard Joling tot Nachtburgemeester van N...
Vreugdenburg timmert flink aan de weg: naast zijn twee restaurants komen er ‘Blauw to go’s’ in Houten en Bilthoven. Hier kun je een...
Een Duitse kok die experimenteerde in het moleculair koken, heeft zijn beide handen verloren toen een bus met vloeibare stikstof ontplofte. De chef-ko...