Je hebt gezocht op: software

Bijna de helft Nederlanders heeft geen bezwaar tegen gebruik persoonlijke gegevens voor betere gastervaring
12 november 2024Nieuws

Bijna de helft Nederlanders heeft geen bezwaar tegen gebruik persoonlijke gegevens voor betere gastervaring

47 procent van de Nederlandse consumenten geeft aan het geen probleem te vinden dat horecazaken hun reserveringsgegevens gebruiken voor een betere gas...

Vier op de tien horecamedewerkers ervaren werkstress
11 november 2024Nieuws

Vier op de tien horecamedewerkers ervaren werkstress

40 procent van de horecamedewerkers ervaart momenteel werkgerelateerde stress. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gestuurde workfor...

Horecaondernemers kunnen nog profiteren van cyberveiligheidssubsidie
10 oktober 2024Nieuws

Horecaondernemers kunnen nog profiteren van cyberveiligheidssubsidie

Veel kleine bedrijven in de sectoren handel, vervoer en horeca hebben nog niet genoeg maatregelen genomen om hun cyberveiligheid te waarborgen. Dit bl...

Horecapersoneel in loondienst jaloers op zzp-collega
22 juli 2024Nieuws

Horecapersoneel in loondienst jaloers op zzp-collega

Drie op de vijf horecamedewerkers zijn wel eens jaloers op zzp’ers. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gedreven softwareoplos...

“De laadpaal is goed voor de reviewcijfers”
13 juni 2024Nieuws

“De laadpaal is goed voor de reviewcijfers”

Gasten van B&B de Maaskei komen naar het Limburgse Geulle voor hun rust, voor kunstbeurs Tefaf of voor een concert van André Rieu. Eigenaar...

Bijna helft horecapersoneel ervaart negatieve werksfeer door klagende gasten
11 juni 2024Nieuws

Bijna helft horecapersoneel ervaart negatieve werksfeer door klagende gasten

Meer dan vier op de tien horecamedewerkers (44 procent) ervaren regelmatig een negatieve sfeer op hun werkplek door klagende gasten. Volgens het perso...

Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen ontslag te nemen
15 mei 2024Nieuws

Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen ontslag te nemen

Uit recent onderzoek blijkt dat 60 procent van de horecamedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun huidige baan op te zeggen. Dit onderzoek...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf
5 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf

Horecabedrijven hebben (soms zonder zich ervan bewust te zijn) vaak flinke hoeveelheden data van gasten in hun bezit. Naast adressen en telefoongegeve...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
12 januari 2024Nieuws

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat

Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant
28 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant

De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...

Themamaand Rendement: Verhoog het rendement van thuisbezorgen
14 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Verhoog het rendement van thuisbezorgen

Horecaondernemers ervaren de marges die zij moeten afstaan aan de bezorgplatforms als een uitdaging. Daarom zocht de redactie van deze vaksite uit hoe...

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een restaurateur
7 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een restaurateur

Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...

SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen
26 september 2023Nieuws

SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks...

Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over
12 september 2023Nieuws

Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groe...

Vier kassasystemen voor restaurants uitgelicht
16 augustus 2023Nieuws

Vier kassasystemen voor restaurants uitgelicht

Het kiezen van het juiste kassasysteem kan een restaurant niet alleen helpen bij het soepel afhandelen van transacties, maar ook bij het stroomlijnen...

InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center
5 juni 2023Nieuws

InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center

Duurzame horecagroothandel InstockMarket schaalt verder op en opent de deuren van een gloednieuw Food Rescue Center. Burgemeester Erik Boog van Diemen...

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor restaurants?
21 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor restaurants?

Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...

Restaurant Mijn Keuken* per direct gesloten
16 februari 2023Nieuws

Restaurant Mijn Keuken* per direct gesloten

De gedachte om de deuren van restaurant Mijn Keuken* te sluiten speelt al een langere tijd door het hoofd van eigenaren Pieter Bosters en Simone...

Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten
25 januari 2023Nieuws

Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten

Vandaag kondigen het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef aan dat zij hu...

Themamaand Financiën: het overzicht
30 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: het overzicht

De maand december stond bij de redactie van De RestaurantKrant in het teken van financiën. In de Themamaand Financiën publiceerden we iedere...

Franchise in de restaurantsector: wat zijn de spelregels vanaf 2023?
21 december 2022Nieuws

Franchise in de restaurantsector: wat zijn de spelregels vanaf 2023?

Binnen de Nederlandse horeca groeit het aantal ondernemingen dat middels een franchise formule exploiteert nog steeds. Naast de van oorsprong typische...

Themamaand Financiën: Boekhoudsoftware. Wat kies je voor jouw restaurant?
12 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Boekhoudsoftware. Wat kies je voor jouw restaurant?

Als horecaondernemer is de boekhouding een tijdrovende klus. Handmatig bonnen overtikken en omzet bijhouden is niet meer nodig. Al die tijd heb je teg...

Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in groeiplatform voor restaurants Formitable
15 september 2022Nieuws

Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in groeiplatform voor restaurants Formitable

Adriaan Mol, de founder van Mollie en Messagebird, neemt per direct een belang in Formitable. Met zijn nieuwe investeringsvehikel Spacetime verstrekt...

Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique
25 juli 2022Nieuws

Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique

Ontwikkelaar en leverancier van keukenmanagementsysteem Annoncer heeft een partnerovereenkomst afgesloten met restaurantvereniging Alliance Gastronomi...

Dynamic pricing in het restaurant
16 juni 2022Nieuws

Dynamic pricing in het restaurant

Omarmen doet de horeca het nog niet. Maar ‘dynamic pricing’ kan een oplossing zijn om een hoger rendement te behalen. De prijzen laten afh...

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
13 juni 2022Nieuws

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken

Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...

Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken
10 juni 2022Nieuws

Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken

Software werd, tot hiertoe, bijna uitsluitend ingezet om de gastervaring te verbeteren, maar daar komt verandering in. Automatisering vindt steeds mee...

"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"
3 juni 2022Nieuws

"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"

Voor een slimme keuken is een goede database van gestandaardiseerde recepten nodig. Hierbij gebruikt het keukenpersoneel voor elk gerecht precies deze...

Effectief vooraadbeheer; zo werkt het
2 juni 2022Nieuws

Effectief vooraadbeheer; zo werkt het

Een solide en vooruitstrevend voorraadbeheer zorgt voor rust in de organisatie en bespaart tijd en geld. Nu de marges onder druk komen te staan vanweg...

Duitse groothandel METRO neemt Eijsink over
31 maart 2022Nieuws

Duitse groothandel METRO neemt Eijsink over

METRO AG heeft 100% van de aandelen van Eijsink, gevestigd in Hengelo, overgenomen. Met deze aankoop ontstaat er één van de grootste bed...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...

Horeca slecht beveiligd tegen cyberaanvallen: tips voor ondernemers
28 januari 2022Nieuws

Horeca slecht beveiligd tegen cyberaanvallen: tips voor ondernemers

De horecasector is onvoldoend beschermt tegen cyberaanvallen. De horeca scoort beneden gemiddeld als het gaat om het nemen van ICT-veiligheidsmaatrege...

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte  4e kwartaal 2021
19 januari 2022Nieuws

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021

Maandag 31 januari is de deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het vierde kwartaal van 2021. Deze btw-aangifte is anders dan normaal. Zo is...

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend
29 november 2021Nieuws

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomi...

Wij helpen ondernemers efficiënter werken
20 oktober 2021Nieuws

Wij helpen ondernemers efficiënter werken

Sligro gaat samenwerken met Eijsink om horeca en leisure te helpen efficiënter te werken en de winstgevendheid te verhogen. De tools zijn ontwikk...

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort
14 oktober 2021Nieuws

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van&nbs...

Weinig bedrijfsverkopen in de horeca
2 september 2021Nieuws

Weinig bedrijfsverkopen in de horeca

In de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse  overnamemarkt zich definitief hersteld. Het aantal verkooptransacties steeg met 21 procent. Daa...

Eetgelegenheden nog steeds in top 10 snelgroeiende bedrijven
26 augustus 2021Nieuws

Eetgelegenheden nog steeds in top 10 snelgroeiende bedrijven

In 2020 was het aantal snelgroeiende bedrijven met bijna 17 procent afgenomen ten opzichte van 2019. In de meeste sectoren is het aantal snelgroeiende...

Ondernemer in de horeca? Zo regel je eenvoudig je zaken bij de Belastingdienst
23 augustus 2021Nieuws

Ondernemer in de horeca? Zo regel je eenvoudig je zaken bij de Belastingdienst

Als ondernemer heb je te maken met verschillende belastingzaken. Denk aan het doen van je btw-aangifte of de vennootschapsbelasting en het betalen hie...