Maandag is in Milaan bekendgemaakt dat het vooruitstrevende Slow Food restaurant Pianeta Terra op de 31ste plaats staat van de ‘50 Top Italy&rsq...
In Italië was het groot nieuws dat zelfs kwaliteitskrant La Repubblica haalde: Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restauran...
Het Amerikaanse restaurantplatform Opionated About Dining (OAD) heeft zijn jaarlijkse lijst met de 555 beste restaurants van Europa openbaar gemaakt....
Disfrutar is de nieuwe aanvoerder van The World’s 50 Best Restaurants-lijst. Het restaurant in Barcelona, dat wordt gerund door drie chefs die e...
De Belg Robbe Dupon uit Brugge, België, is 9 mei wereldkampioen geworden in de Tio Pepe Challenge. Deelnemers van deze wedstrijd streden in de ba...
Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restau...
Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Ita...
Topchef Rodrigo Oliveira hielp mee aan boord tijdens de bereiding en presentatie van de door hem in samenwerking met KLM gecreëerde maaltijden, g...
De wereld van de gastronomie is bijeengekomen in Valencia (Spanje) ter ere van de 21e The World's 50 Best Restaurants 2023 awards, waarin Central, uit...
Met trots kondigt Maris Piper het aantreden van haar nieuwe chef Kwinten Albertijn aan. “Maris Piper is voor mij een zaak met aanzien, waar kwal...
Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de open...
Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de tiende keer twee bijzondere...
Op zondag 4 en maandag 5 september 2022 vindt de vijfde editie plaats van Chefs (R)Evolution. Na twee jaar afwezigheid vanwege covid, komt het dit jaa...
Afgelopen week kookte sterrenchef François Geurds samen met Mauro Colagreco - in 2019 verkozen tot beste chef ter wereld - bij Fran&c...
Het Deense restaurant Noma is op dinsdag 5 oktober verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het restaurant van chef René Redzepi voert de lijs...
Dit najaar brengt Henrique Sá Pessoa, de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok, zijn visie naar Amsterdam. Hij is verantwoordel...
Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jar...
De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ond...
Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale...
De gisteren als werelds beste chef uitgeroepen Mauro Colagreco van restaurant Mirazur***, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk van RIJKS,...
Restaurants Locavore (Ubud, Bali) en RIJKS (Amsterdam, Nederland) dagen zichzelf uit met het grootste grensoverschrijdende chefsevenement tot nu toe....
World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevo...
Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rij...
IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria...
Op 2, 3 en 4 november organiseren chefs van restaurant RIJKS® van het Rijksmuseum in Amsterdam en restaurant Nerua van het Guggenheim Museum in Bi...
De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het...
Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier da...
Chef Mitsuharu 'Micha' Tsumura kookt samen met executive chef Joris Bijdendijk op 9 en 10 april in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmus...
Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verand...
Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu...
De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de...
Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Li...
Op 28 mei is topchef Dan Hunter te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Iva...
Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijde...
Ieder restaurant wil een mooi opgemaakte menukaart, maar het Thaise restaurant Gaggan in Bangkok heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om gast...
Restaurant Amber in Hong Kong van de Nederlandse Chef-kok Richard Ekkebus is derde geworden tijdens Asia's 50 Best Restaurants. De eerste plek was...
Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, te gast bij RIJKS. Zoals de naam a...
Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Re...
Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen...
Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het er over eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima....