Gisterenavond vond er een bijzonder evenement plaats: een duurzaam zevengangendiner, verzorgd door topchef Niven Kunz samen met studenten van de oplei...
Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...
Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...
Goedemorgen, Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2022 gepresenteerd. Via dit liveblog houdt de r...
Restaurant LOCALS gevestigd in Hotel Haarhuis is een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse ke...
We’re Smart® World onthult op 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van Chef René Mathieu...
Welke rol speelt de aardappel in de keuken van 2019? Het van oudsher oer-Hollandse product lijkt elke trend te overleven en is nog altijd in vrijwel i...
BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse ee...
De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week sp...
Van Leeuwen Food & Concepts uit Leidschendam gaat na de zomervakantie de catering verzorgen in het World Horti Center in Naaldwijk. Het World...
Na vier succesvolle afleveringen in 2016 van de food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, is het nu tijd om een zeer geliefd...
In het Intercontinental Amstel Hotel is dinsdagmiddag het nationale aspergeseizoen 2017 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en asp...
Op het Kasteelplein in Breda strijkt dit jaar het Glazen Restaurant neer. Het zal een week lang geopend zijn tijdens 3FM Serious Request. Verschillend...
"De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag bij Friet District in hartje Den Haag", vertelt sterrenchef Niven Kunz. Hij investeerde in deze sn...
Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat...
Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van Dutch...
Francesca Kookt en Smulpaapje organiseerden gisteren samen met sterrenchef Niven Kunz de allereerste MichelinKids-lunch in Nederland. In minder dan...
Wat kookt een topkok voor zÂn gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlander...
Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meesterchocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal ses...
Topchef Niven Kunz kwam gisteren langs bij Gerard Ekdom van 3FM. Hij kwam vertellen over zijn nieuwe boek: NIVEN 80/20. En dat niet alleen: hij bereid...
Een nieuwe generatie chefs verovert Nederland. Joris Bijdendijk (Executive Chef bij Restaurant Bridges) is nog maar 29 jaar, maar ontving onlangs zi...
Dutch Cuisine is officieel gepresenteerd door Koksgilde Nederland. Dutch Cuisine is een movement. Een beweging die het nieuwe Nederlandse koken verteg...
Maandag 13 januari presenteert het Koksgilde tijdens de Horecava in Amsterdam RAI het nieuwe initiatief Dutch Cuisine. Met deze stap wil het Koksgil...
Bezoek van 13 Â 16 januari de "Horecava":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=external_bannerin...
Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de "Horecava":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=exter...
Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is "Restaurant EVI in Zandvoort":http://www.restaurantevi.nl/index.php?option=com_content&view=a...
Chef-kok Niven Kunz krijgt een eigen en vernieuwende kookserie op televisie. Vanaf 2 juni wordt op RTL4 het programma Ik kook, wie eet er mee?' uitge...
De finalisten van de Beste Benelux Groenterestaurant 2014 zijn bekend. Onder de twaalf mogelijke winnaars zijn vier Nederlandse restaurants genomineer...
Het Zeeuwse tweesterrenrestaurant Inter Scaldes zal binnenkort iets verder van de zee haar gerechten bereiden. Op 17 en 18 juni is namelijk Finley Het...
Het Vlaamsch Broodhuys biedt een podium aan ambitieuze chefs. In hun BakerÂs Cafés zullen jonge topchefs hun kookkunsten tijdelijk vertonen. Aan Niv...
Niven van Niven Kunz uit Rijswijk is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. De Nederlandse prijsuitreiking vond plaats tijdens de Fine Food Pro...
Sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven start een tweede actie met Groupon. Het restaurant volgt hiermee chef-kok Niven Kunz op de voet....
Niven Kunz en Groupon starten met een nieuwe deal. Kunz biedt via de kortingsite een meeloopdag aan in de keuken van zijn restaurant. Deelnemers krijg...
Op 24 september wordt er een groentecongres georganiseerd dat voor een deel plaatsvindt in de kas van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Is groente e...
François Geurds wordt de juryvoorzitter tijdens de finale van de verkiezing 'Variatiegerecht van het Jaar 2012'. Dat heeft de organisatie "Variatie o...
Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd...
Leon Mazairac (31) is een ondernemende chef-kok en restaurateur. Hij ademt in alles gastronomie en gastvrijheid. Oprichter en eigenaar van deKookschoo...