Na maanden van voorbereidingen is het eindelijk zover: De Beren opent 1 november haar tweede vestiging in Valkenburg. Dit nieuwe restaurant, gevestigd...
Hallo chefs, managers en restauranteigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal...
Tijdens de horecavakbeurs BBB - Folie Culinaire Maastricht werd om de eerste editie van de PALUX Innovation Award by Euro-Toques International gestred...
Voor de 53ste keer viert restaurant De Kromme Dissel in Heelsum de uitreiking van de felbegeerde Michelinster. Nog nooit eerder heeft een Nederlands r...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...
Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...
Na die eerste zenuwslopende beslissing om een nieuwe horecazaak te openen of een andere weg in te slaan, ga je waarschijnlijk als eerste aan de slag m...
De PALUX ETN Young Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij kun...
Restaurants blijven zich vernieuwen om meer gasten aan te trekken en hun naamsbekendheid te vergroten. Ik heb op de hotelschool geleerd dat je als ond...
De Beren is de bekendste restaurantketen van Nederland. Mensen tussen de 18 en 35 jaar herkennen de meeste ketens. De geholpen naamsbekendheid varieer...
Per 1 januari 2025 gaat tweesterrenchef Guido Braeken aan de slag in het fine dining restaurant crEATe van Van Oys Maastricht Retreat. Hij zal gaan sa...
51 procent van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft doet dit liever in het bijzijn van...
Onlangs mocht ik te gast zijn bij de opening van Restaurant Ode in Dokkum, de prachtige nieuwe zaak van chef Geert-Jan Vaartjes. Restaurant Ode is alw...
Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben een pittig jaar achter de rug. Er moest een WHOA-procedure worden gestart o...
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...
Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieu...
Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...
Na een aantal maanden flink bouwen is het eindelijk zover: De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren. Het nieuwe restaurant, gelegen in...
De iconische onbeperkte spareribs zijn tijdelijk terug op de kaart bij De Beren. Ter ere van het 40-jarig jubileum kunnen gasten van 10 juni tot en me...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...
Restaurant De Beren, bekend om haar iconische spareribs en gastvrije ambiance, brengt vanaf donderdag haar kenmerkende smaken naar Nederweert. Wat dez...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Sergio Herman kan zijn plan om in Terhofstede in Sluis een kookhoeve te beginnen doorzetten, zo meldt onder meer PZC. De topkok heeft, na protest van...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Net als andere bedrijfstakken is de horeca niet ongevoelig voor fraude of diefstal op de werkvloer. Een biertje tappen voor een bekende zonder de cons...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...
Het afhandelen van de rekening kan soms een heikel punt zijn, maar uiteindelijk moeten gasten betalen voor het eten en drinken dat zij hebben genoten...
Horecabedrijven hebben (soms zonder zich ervan bewust te zijn) vaak flinke hoeveelheden data van gasten in hun bezit. Naast adressen en telefoongegeve...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
De Beren is de best bezochte restaurantketen in Nederland (14 procent). Bovendien is De Beren de laatst bezochte keten voor 10 procent van de Nederlan...
Afgelopen week was het na vier jaar eindelijk weer zover. De Culinary Olympics 2024, ook wel bekend als IKA, vonden plaats in Stuttgart tijdens de hor...
Nederlanders opnieuw laten kennismaken met de Mexicaanse keuken. Dat is het doel van de oprichters achter Salsa Shop. En het snelgroeiende aantal vest...
Je hoort het wel de laatste tijd ‘Yuzu, Bergamot, Tonka’, het zijn allemaal rages die in de horeca worden gebruikt. Een paar jaar geleden...
Ondernemen in Middelburg. Daniel Wenzel waarschuwt aan het begin van het gesprek: “Ik doe de bezorging, dus het kan zijn dat ik er zo even tien...
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...